Antena Căutare

Pe cine putem considera descoperitorul Americii?

Navignând pe Oceanul Atlantic în cautarea unui drum spre Asia, descoperă un continent, iar viața marelui Cristofor Columb rămâne un reper al oamenirii până astăzi

Navignând pe Oceanul Atlantic în cautarea unui drum spre Asia, descoperă un continent, iar viața marelui Cristofor Columb rămâne un reper al oamenirii până astăzi

Cristofor Columb s-a născut la Genova, în Italia, în anul 1451. Tatăl său a fost țesător și se presupune că fiul său Cristofor a intrat în acest comerț de mic copil.

Bazându-se pe informațiile acumulate de-a lungul călătoriilor sale și studiind cărțile și hărțile din vremea sa, Cristofor a ajuns la concluzia că Pământul este cu 25% mai mic decât se credea până atunci.

Pornind de la această premiză, Columb credea că se poate ajunge în Asia mai repede, navigând spre vest.

Ferdinand al V-lea, regele Castiliei, și regina Isabela au fost de acord să sponsorizeze expediția. Contractul semnat menționa că navigatorul devenea vicerege asupra tuturor teritoriilor descoperite și în plus i se acorda o zecime din toate metalele prețioase descoperite sub jurisdicția sa.

Cristofor Columb a făcut patru expediții în America de Nord la sfârșitul secolului al XV-lea, dar el considera că a ajuns în Asia, din cauza erorii de calcul a mărimii Pământului.

Ultimele luni ale vieții sale au fost marcate de boală și de încercări nereușite de a-și recupera privilegiile de la regele Ferdinand, deși pe atunci Cristofor era destul de bogat. A murit pe data de 20 mai 1506 în localitatea Valladolid.

Amerigo Vespucci a pornit într-o expediție carea avea să-l facă faimos, deoarece descoperise un nou continent, fiind sigur că nu ajunsese în Asia.

Vespucci a fost singurul care a înțeles că America de Sud este un continent nou-descoperit și este cunoscut deoarece a creat un sistem pentru calcularea longitudinii, descoperind circumferința Pământului cu o eroare de 80 de metri față de cifra corectă.

Ulterior, cartograful german Martin Waldseemüller a numit noua regiune a lumii America, în cinstea lui Amerigo Vespucci.

Doua feriboturi revolutionare date in lucru la Santierul Naval Damen Mangalia... Super-femeia parașutist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x