Antena Căutare

14 milioane de euro de la Guvern pentru un sponsor al PDL

Guvernul a alocat ieri doar 2 milioane de lei pentru orasul Ocna Mures, care se confrunta cu grave alunecari de teren, desi autoritatile din Alba au solicitat cel putin 13 milioane de lei, numai 6,6 milioane de lei fiind necesari pentru umplerea craterului format in urma surparilor de pamant.


Anuntul alocarii celor 49 milioane de euro a fost facut de ministrul Elena Udrea, care a explicat ca Guvernul „si-a asumat un obiectiv, acela de a contribui la construirea unor stadioane la standarde internationale care sa permita organizarea de competitii la nivel international si in Romania". Un astfel de stadion este „Lia Manoliu", pentru care Guvernul a alocat 35 milioane de euro, respectiv 145 milioane de lei, reprezentand o parte din contributia finala a Guvernului, care va fi de aproximativ 50% din valoarea acestui stadion. Intentionam sa finalizam lucrarile la Stadionul «Lia Manoliu», asa incat sa poata organiza in 2012 finala UEFA League", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, la finalul sedintei de guvern.

Udrea a aratat ca stadionul din Cluj-Napoca este o prioritate, pentru ca „si aici standardul la care se construieste permite organizarea unor competitii UEFA si FIEFA, astfel ca la nivel national vor fi minimum aceste doua stadioane cu care Romania poate intra in competitie, pentru a gazdui astfel de evenimente sportive de nivel national".

Consiliul Judetean Cluj a inceput in vara anului 2009 construirea unui nou stadion municipal la Cluj-Na¬poca, pe locul fostei arene „Ion Moina", viitorul stadion urmand sa aiba o capacitate de 30.500 de locuri si sa respecte standardele FIFA si UEFA. Lucrarile la stadion vor fi finalizate in vara anului 2011 si sunt executate de unul dintre principalii sponsori de campanie ai PDL, Transilvania Constructii SA, rasfatata Primariei Cluj-Napoca. Firma afaceristului Ioan Timofte a cotizat oficial la campania PDL din 2008 cu 435.000 de lei. I-a recuperat ulterior din contracte de 665.000 de euro, in urma mai multor negocieri fara anunt de participare, de la Spitalul Clinic de Urgenta, Institutul Oncologic si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj, dar si din proiectul stadionului din Cluj-Napoca.

Lucrarile la noul stadion al Universitatii Cluj au inceput in iulie 2009 si nu au stagnat nici un moment, deoarece autoritatile locale si judetene sunt implicate total, ele fiind de fapt initiatoarele proiectului. Arena va avea o capacitate 30.000 de locuri, pista de atletism, parcaje, retele si racorduri utilitati, dar si un turn de 25 de etaje unde vor fi amenajate birourile, insa si alte spatii destinate clubului. Intreaga afacere va costa Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj aproximativ 28 de milioane de euro.

citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Emil Boc despre cazul Ridzi: "PDL nu este un partid de ingeri"... Emil Boc: Iesim din recesiune in 2011, dar restructurarile continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x