Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Alegeri 2019. Cine sunt membri BEC pentru alegerile europarlamentare 2019

Alegeri 2019. Membri BEC pentru alegerile europarlamentare 2019, ce au loc pe 26 mai, au fost anunțați. Cine sunt ei și de ce votăm la alegerile europarlamentare 2019.

Alegeri europarlamentare 2019 - Biroul Electoral Central

Alegeri 2019. Membri BEC pentru alegerile europarlamentare 2019, ce au loc pe 26 mai au fost anunțați. Cine sunt ei și de ce votăm la alegerile europarlamentare 2019.

Pentru alegerile europarlamentare 2019, din BEC fac parte președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente (AEP), opt reprezentanți ai partidelor politice care au reprezentanți în Parlamentul European și cinci judecători.

Alegeri 2019. Componența BEC pentru alegerile europarlamentare 2019

  • Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) - Constantin-Florin Mitulețu-Buică
  • vicepreședinții AEP- Zsombor Vajda și Marian Muhuleț.
  • Carmen Georgeta Negrilă (judecător la Secția I Civilă a Înaltei Curți), președintele BEC,
  • Mirela Vișan (judecător la Secția I Civilă a Înaltei Curți), locțiitor președinte,
  • Geanina Cristina Arghir (judecător la Secția Penală a Înaltei Curți),
  • Sorinela Alina Macavei (judecător la Secția I Civilă a Înaltei Curți),
  • Anca Mădălina Alexandrescu (judecător la Secția Penală a Înaltei Curți)
  • reprezentanți ai partidelor care au reprezentanți în Parlamentul European: Cristian Ene (PNL), Daniela Călin (ALDE), Răzvan Alexandru Pavelescu (PSD), Viorica Soica (PRODEMO), Dora-Emese Szilagyi (UDMR), Valentin Olivian Trofin (Pro România), Tiberiu Ionuț Petrescu (PLUS) și Mihai Traian Mustăciosu (PPU).

Alegerile europarlamentare 2019 în România au loc în data se 26 mai, iar termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

Cine participă la alegerile europarlamentare?

La alegerile 2019 participă partidele politice naționale, dar, odată aleși, majoritatea deputaților PE aleg să devină membri ai grupurilor politice transnaționale. Cele mai multe partide naționale sunt afiliate la un partid politic paneuropean. Prin urmare, cea mai importantă întrebare în seara alegerilor este care dintre aceste grupări europene va exercita cea mai mare influență în cursul următorului mandat.

Rezultate alegeri europarlamentare - 2014

Acestea au fost rezultatele la alegerile europarlamentare din 2014:

Alegeri europarlamentare- participarea la vot

Graficul privind participarea la vot la alegerile europarlamentare din 2014 se referă la procentul de persoane cu drept de vot din fiecare țară care și-au și exercitat acest drept.

De ce votăm la alegerile europarlamentare 2019

Participarea la vot la alegerile europarlamentare 2019 înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică.

Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene. Totodată, participarea la vot înseamnă să ai un cuvânt de spus asupra politicilor care ne influențează viața de zi cu zi.

Citește și:

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro