Antena Căutare

Alegeri europarlamentare 2019. Avertismentul unui fost analist FBI: ”Alegerile, ținta campaniilor de dezinformare”

Alegeri europarlamentare 2019. Alegerile europarlamentare de anul acesta ar fi ținta unor ample campanii de dezinformare conduse din Rusia și de către anumite grupuri de extremă-dreapta, susține un fost analist FBI.

Alegeri europarlamentare 2019

Alegeri europarlamentare 2019. Alegerile europarlamentare de anul acesta ar fi ținta unor ample campanii de dezinformare conduse din Rusia și de către anumite grupuri de extremă-dreapta, susține un fost analist FBI.

Peste jumătate dintre europeni s-ar putea să fi văzut o formă de dezinformare promovată de actorii ruși pe rețelele de socializare înainte de alegerile europarlamentare care vor avea loc în statele membre UE, între 23 și 26 mai, arată un raport publicat de politico.eu. Cercetătorii au descoperit vaste rețele de conturi de social media, despre care se crede că sunt controlate de către actori ruși, care instigă viziuni extremiste.

”Ținta aici este mai mare decât orice alegere. Este de a diviza constant, de a crește neîncrederea și de a submina încrederea noastră în instituții și în democrație”, susține s Daniel Jones, fost analist FBI al cărui grup non-profit, Advance Democracy, a semnalat recent autorităților mai multe site-uri suspicioase și conturi de social-media.

Anchetatorii Uniunii Europene și centrele universitare spun că noile eforturi de dezinformare privind alegerile europarlamentare 2019 împărtășesc multe dintre amprentele digitale și tacticile folosite anterior în atacurile ruse, inclusiv în intereferența Kremlinului în campania prezindețială din SUA în 2016.

Mai mult, specialiștii susțin că în ciuda eforturilor depuse de companiile americane de tehnologie privind politica online, rămâne în continuare mult mai ușor să răspândești știri false decât să le oprești.

Alegeri europarlamentare 2019 în România

Alegerile europarlamentare 2019 în România se vor desfășura în data de 26 mai.Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European.

După alegerile europarlamentare din 2019, România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Citește și: Candidați europarlamentare 2019. Vezi listele complete PSD, USR-PLUS, PNL, ALDE, PMP

Prezența la vot la alegerile europarlamentare

Ultimele alegeri europarlamentare au avut loc în 2014, când prezența de vot, în România, a fost de numai 32,44%, în timp ce în alte țări precum Belgia, Luxemburg, Malta au avut prezență la vot de aproximativ 80% sau mai mult.

Este adevărat că România nu este codașă în ceea ce privește prezența la vot la alegerile europarlamentare, ultimele locuri fiind ocupate de Slovacia (cu 13,05%), Cehia (18.20%) și Polonia (23, 83%), dar se situează sub media europeană de 42, 61%.

Participarea la vot la alegerile europarlamentare 2019 înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene.

Dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre este gata. Autoritățile din România au trimis actele complete și vor să-l aducă î... Intenția de vot la alegerile europarlamentare. 39,2% dintre români au declarat că vor merge sigur să voteze...
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x