Antena Căutare

ALEGERI LOCALE: Cum, unde si cand votam. Tot ce trebuie sa stii despre scrutinul din 10 iunie

Campania electorala se va incheia sambata, 9 iunie, la ora 7:00, iar duminica vor fi alese consiliile locale, consiliile judetene, primarii si presedintii consiliilor judetene. In Bucuresti, cetatenii vor alege consiliile locale ale sectoarelor, consiliul general al Capitalei, primarii sectoarelor si primarul general al municipiului Bucuresti.

Cetatenii care au implinit 18 ani, inclusiv in ziua alegerilor, pot sa-si exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate. Alegatorii se pot prezenta la urne incepand cu ora 7:00 si pot sa voteze pana la ora 21:00. Daca, insa, in sectie sunt mai multe persoane care vor sa voteze, acestea vor fi lasate sa-si exprime optiunea si dupa aceasta ora.

Alegatorii vor vota numai in localitatea de domiciliu, la sectia de votare la care sunt arondati. Cei care si-au stabilit resedinta intr-o alta unitate administrativ-teritoriala cu cel putin 3 luni inaintea datei alegerilor pot vota in unitatea administrativ-teritoriala respectiva.

Acestia vor primi, cand se prezinta la urne, patru buletine de vot, cate unul pentru primar, presedinte de consiliu judetean, consilieri judeteni si locali.

Biroul Electoral Central a stabilit ca accesul in cabina de vot cu orice tip de aparate de inregistrare sau preluare imagini este interzis.

Citeste continuarea in Jurnalul National!

FOTO: Intact Images

Campanie electorala: Sorin Oprescu, candidatul independent campion la donatii... Mihail Boldea ramane in inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x