Antena Căutare

ANCHETA! E oficial: Tinerii pedelisti au mers la mare in locul amaratilor

Un control intern al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara a confirmat ceea ce Jurnalul National a sesizat inca din luna august – mai multi tineri din PDL au fost trimisi la mare, in tabere sociale, pe locurile destinate copiilor si tinerilor cu dificultati financiare.

Dupa aparitia in Jurnalul National si in presa locala a informatiilor potrivit carora mai multi tineri pedelisti s-au distrat cate o saptamana la mare, pe locurile destinate, printr-un program al ANST, "copiilor si tinerilor" proveniti din familii al caror venit lunar pe membru de familie este de pana la 50% din salariul minim brut pe economie, beneficiarii de burse sociale, orfanii care nu sunt incredintati spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca, precum si cei proveniti din formele institutionalizate de ocrotire", DJST a declansat un control intern.

Astfel, ca sa isi spele "onoarea", cei de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara au constat ca 24 de persoane nu aveau dreptul sa fie incluse in acest program, deci distractia pe bani publici a fost ilegala.

DJST Hunedoara nu a facut public numele celor 24 care au chefuit pe litoral, dar directorul acest institutii, Marieta Ilcu, a declarat pentru Ziarul Hunedoreanului ca le va cere acestora sa plateasca fiecare cate 362 de lei pentru cele 7 zile petrecute in tabere sociale.

In acest an, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a alocat 6.000 de locuri in tabere sociale, pentru copiii si tinerii de pana la 18 ani, iar 160 au revenit judetului Hunedoara. In luna august, Jurnalul National a aratat ca printre beneficiarii taberelor sociale s-au numarat membri si simpatizanti ai PDL, unii angajati, patroni si chiar studenti. Printre acestia s-au numarat seful biroului deputatului PDL Viorel Arion, precum si alte trei persoane care au lucrat sau lucreaza pentru parlamentar, Luiza Tarlea, Simona Tataru si Corina Duduia.

De asemenea, s-au mai distrat pe bani publici seful OT PDL Simeria, Valentin Asan, care este si patronul unei firme ce ofera servicii de curatenie unor institutii descentralizate, dar si Aniela Marin, consilier la DJST Hunedoara si doi angajati de la Directia Judeteana de Statistica Hunedoara.

La vremea respectiva, surse neoficiale au declarat ca lista cu cei care au fost trimisi in tabara sociala a fost intocmita de catre deputatul Arion.

De altfel, intr-o convorbire telefonica, acesta mi-a declarat ca astfel de lucruri se intamplau si in urma cu cinci ani. Cand a fost intrebat de ce a tacut si nu a facut public acest lucru atat timp, nu a mai avut replica.

Pe de alta parte, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Lorincz Szell, a declarat in exclusivitate pentru Jurnalul National ca la inceputul lunii noiembrie se va face un control al intregii activitatii a DJTS Hunedoara.

Sursa: Jurnalul National

Ion Iliescu, huiduit la Iasi: "Mai, animalule!"... Ponta: Nu vad imposibila o coabitare cu Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x