Antena Căutare

Antonescu: Trebuie discutat cu UDMR si cu minoritatile pentru o formula alternativa de guvernare

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca textul motiunii de cenzura e aproape finalizat, dar pentru sustinerea acesteia si pentru realizarea unei formule alternative de guvernare sunt necesare discutii cu UDMR si cu reprezentantii grupului minoritatilor nationale.

"Textul motiunii de cenzura 'Motiunea Romaniei majoritare' a fost convenit in cea mai mare parte, aproape integral. Exista deci un text care astazi (luni - n.r.) va fi, in cateva detalii, finalizat la intalnirea pe care in scurta vreme o avem cu PSD si cu PC. In conditiile in care avem si numarul de semnaturi necesare, suntem convinsi ca azi vom depune aceasta motiune de cenzura. Ramane ca Birourile reunite al celor doua camere sa stabileasca data citirii si apoi data dezbaterii acestei motiuni de cenzura, una cu o incarcatura si o miza politica neobisnuit de mare", a afirmat Antonescu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului.

Intrebat daca opozitia va negocia si cu UDMR sustinerea motiunii de cenzura, liderul liberal a spus ca discutiile cu Uniunea sunt necesare.

"Cred ca trebuie discutat si cu UDMR, si cu grupul minoritatilor nationale. Nu e vorba aici de un targ, noi nu abordam aceasta chestiune in maniera in care au abordat-o Traian Basescu si Guvernul lui Emil Boc si Elena Udrea. E vorba de a discuta cu cei din UDMR si cu minoritatile, cu oricine face parte din arcul guvernamental, despre ce se intampla cu clasa politica, ce reprezinta sansa de deschidere pentru viitor. O discutie cu UDMR pentru constituirea unei formule alternative de guvernare ar putea sa ia in discutie includerea acestei formatiuni", a explicat Crin Antonescu.

El a aratat ca, din punctul de vedere al PNL, exista doua variante de Guvern in cazul in care Executivul condus de Emil Boc ar cadea la motiunea de cenzura. Potrivit lui Antonescu, una dintre variante ar fi un Guvern de tehnocrati cu sustinere politica, iar a doua varianta - un Guvern politic, ambele insa cu un premier independent.

Tot articolul, in Jurnalul National

PSD, pregatit de guvernare... Ponta: Politica de taraba si santaj a Guvernului Boc va continua pana la motiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x