Antena Căutare

Armata, obligata sa ia vechituri nemtesti

Afacerea dotarii Armatei Romaniei in cursul anului trecut cu trei blindate nemtesti fabricate acum mai bine de 40 de ani a fost bine ascunsa la Ministerul Apararii Nationale. Se ignora cu buna stiinta faptul ca militarii romani trebuie sa foloseasca echipamente din 1965.

Fostul ministru al Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a bagat pe furis in unitatile militare, in primavara anului trecut, trei tractoare de evacuare - reparatii pe sasiu de tanc Leopard 1. Blindatele nemtesti au fost acceptate de cel care detinea portofoliul Apararii ca donatie din partea companiei germane Krauss Maffei Wegmann (KMW), producatorul lor, desi sunt fabricate incepand cu anul 1965.

Mai mult, aceasta donatie a fost acceptata in acordul de compensare pe care compania KMW il avea cu statul roman in urma dotarii in trecut a Armatei cu sistemul antiaerian german "Gepard". Asadar, KMW a fost multumita dintr-o semnatura, scazandu-i-se din obligatiile financiare pe care le avea de indeplinit.

"Tranzactia de donare a celor trei vehicule de recuperare blindate a cuprins: achizitia vehiculelor aflate in uzul Armatei germane dupa o inspectare tehnica initiala, revitalizarea echipamentelor si asigurarea pregatirii prin cursuri (in tara si la sediul firmei germane) a echipajelor si personalului de mentenanta", se arata intr-un raspuns adresat Jurnalului National de Statul Major General (SMG).


PIESE DE MUZEU
Confirmarea faptului ca echipamentele mili tare respective au intrat in dotarea Armatei Romaniei cu concursul fostului ministru, Mihai Stanisoara, ne este oferita in aceeasi adresa a SMG.

"Acceptarea donatiei de echipamente a fost aprobata de ministrul Apararii Nationale in luna martie 2009", se specifica in raspunsul amintit. In acelasi timp, pentru a i se scadea din obligatiile de plata in cadrul acordului de compensare, compania germana KMW nici macar n-a fost nevoita sa ceara ea acest lucru. Totul a fost mura-n gura, MApN facand toate diligentele necesare.


Tot articolul, in Jurnalul National

Constructorii si petrolistii s-au inghesuit sa sponsorizeze campania lui Traian Basescu... CSM a dat aviz favorabil pentru arestarea judecatorului Florin Costiniu in cazul Voicu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x