Antena Căutare

Basescu a participat la sarbatorirea a 50 de ani de la independenta Kuweit-ului

Presedintele Traian Basescu a participat, in Kuweit, la manifestarile organizate cu preilejul sarbatoririi a 50 de ani de la dobandirea independentei acestui stat si a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupatia irakiana.

Seful statului roman a primit din partea emirului Statului Kuweit, seicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, o placheta omagiala, un clasor cu timbre, editie limitata, dedicate evenimentului, precum si un album de prezentare a acestui stat, cu dedicatie.

La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a oferit emirului o colectie de timbre marcand 45 de ani de relatii romano-kuweitiene.

Administratia Prezidentiala precizeaza, intr-un comunicat, ca inivatia adresata sefului statului roman reprezinta "o recunoastere a contributiei pe care tara noastra a avut-o la eliberarea statului Kuweit de sub ocupatia irakiana, dar si a nivelului ridicat al relatiei bilaterale".

"Ca tara care a detinut presedintia Consiliului de Securitate, in luna august a anului 1990, Romania a jucat un rol important in adoptarea rezolutiilor CS ONU, in baza carora a fost eliberat teritoriul Kuweit-ului", precizeaza sursa citata.

Cu prilejul deplasarii in Kuweit, presedintele Romaniei a avut convorbiri cu seicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emirul Statului Kuweit si a avut o intrevedere cu seicul Nasser Al-Mohammed Al-Ahmad Al-Sabah, primul-ministru al Statului Kuweit.

Sursa: Antena3

Boc: "Contributiile sociale vor fi reduse din a doua jumatate a anului"... Marko Bela, la congresul UDMR: Autonomia teritoriala, o revendicare neimplinita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x