Antena Căutare

Basescu stia de cazul Voicu din decembrie 2008

Traian Basescu cunostea elementele de coruptie din cazul Voicu inca din decembrie 2008. SRI l-a informat pe presedinte in momentul in care se vehicula numele lui Catalin Voicu pentru sefia Ministerului de Interne, in guvernul PSD - PDL. Mircea Geoana a confirmat ca a fost avertizat de Basescu sa nu-l propuna pe Voicu la Interne.


Seful statului a mai declarat ca efectul acestui caz a fost unul intamplator si ca nu a reprezentat obiectivul SRI.

"Acest efect Voicu, cu tot lantul, a aparut dintr-o intamplare. Nu acesta a fost obiectivul Serviciului Roman de Informatii. Ei cand au sesizat ca apar elemnte de coruptie, au trimis la DNA. Ce-au facut procurorii cu informatiile primite de la SRI, vedem, e treaba lor. Dar ei au actionat pe un caz de siguranta nationala, pe ce se intampla la Ministerul de Interne", a declarat Traian Basescu la postul B1 TV.

Geoana confirma ca a fost avertizat de Basescu

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a confirmat faptul ca a avut, in timpul formarii guvernului PDL-PSD, o discutie cu Traian Basescu, in care seful statului a avertizat social-democratii sa nu il nominalizeze pe Catalin Voicu la MAI.

Geoana a declarat ca discutia la care a facut referire presedintele Basescu a existat in timpul negocierilor pentru formarea guvernului PDL-PSD.

"Da, a existat acea discutie, confirm ca ea a avut loc. Insa cele spuse de Basescu nu au mai avut obiect, dupa ce votul din Comitetul Executiv Central al PSD a dus la nominalizarea lui Gabriel Oprea si nu a lui Catalin Voicu pentru functia de ministru al Internelor", a spus fostul lider social-democrat.

Amanare in primul termen in procesul lui Antonie Solomon... Datorii de milioane de euro: PSD, in pragul falimentului?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x