Antena Căutare

Blaga acuza: Pedelistii sunt presati de Boc sa semneze pe lista lui

Vasile Blaga i-a cerut lui Emil Boc sa puna capat presiunilor pe care oamenii din jurul sau le fac asupra parlamentarilor, liderilor locali si membrilor de rand ai PDL pentru a-i sili sa isi depuna adeziunea la motiunea cu care premierul va candida la sefia partidului pe 14 mai.

Profitand de faptul ca Emil Boc a participat azi la sedintele grupurilor parlamentare ale PDL, Vasile Blaga l-a insotit pe acesta, si la Senat, si la Camera Deputatilor, trasmitand impreuna un "apel la unitate".

"Aveti grija, domnule prim-ministru, cu oamenii dumneavoastra care fac presiuni in Parlament si in teritoriu. Eu nu pot sa cred ca dumneavoastra facetI presiuni, dar sunt in jurul dumneavoastra oameni care fac presiuni", a spus Vasile Blaga, la intalnirea cu senatorii PDL, au declarat pentru Jurnalul National surse participante la sedinta. El nu a dat numele celor pe care i-a acuzat, dar a spus ca "sunt din astia care au venit mai de curand prin partid si nu stiu cum e cu statutul", facand referire la Elena Udrea si Roberta Anastase, cele doua fiind angajate active in campania de strangere de semnaturi in favoarea candidaturii lui Emil Boc.

Vasile Blaga a fost acompaniat de senatorul Radu F Alexandru si de Tudor Udristoiu de la Dolj, care au acuzat campania de strangere de semnaturi in favoarea candidaturii lui Emil Boc ca fiind nestatutara.

Mai mult chiar, senatorul de Dolj a relatat ca acolitii premierului, respectiv deputatul Gelu Visan, a dispus primarilor PDL sa organizeze intalniri locale cu membrii de rand ai partidului, pentru a le influenta optiunea de vot in favoarea lui Emil Boc. Conducerea PDL Dolj a trimis de altfel o scrisoare catre conducerea de la Bucuresti a partidului, in care cere sa se puna capat acestor manevre pro-Boc.

Impricinatul, respetiv premierul, a declarat, in fata senatorilor si deputatilor PDL, ca "vrea sa puncteze neaparat" faptul ca el nu a avut habar de vreo presiune facuta de oamenii din echipa sa asupra celor din echipa lui Vasile Blaga.

"Daca cumva vi se intampla ceva de genul acesta, va rog sa ma sunatI imediat si sa-mi spuneti", a spus Boc, conform surselor citate. Aceleasi surse sustin ca atat Vasile Blaga, cat si Emil Boc, au afirmat in fata grupurilor parlamentare ca, indiferent cine va castiga alegerile din 14 mai, ei doi "vor ramane prieteni pe veci".

Declaratiile lui Vasile Blaga si Emil Boc in fata grupurilor parlamentare ale PDL vin in contextul in care cei din tabara premierului, condusi de Elena Udrea, Traian Igas si Roberta Anastase, au facut presiuni asupra parlamentarilor partidului sa isi puna semnatura pe o lista de sustinatori ai candidaturii lui Boc la sefia partidului, desi statutul PDL nu prevede asa ceva.

In plus, sefii de organizatii judetene au fost de asemenea presatI sa se retraga din echipa lui Vasile Blaga, printre cei care si-au retras sustinerea numarandu-se Ioan Oltean, Ghoerghe Flutur sau Bogdan Cantaragiu, acesta din urma dupa ce, intr-o sedinta surpriza, fusese demis de la sefia PDL sector 1, chiar din cauza ca se afla pe lista de sustinatori a lui Vasile Blaga.

Sursa: Jurnalul National

CSAT a aprobat operarea avioanelor SUA pe aerodromuri din Romania... Europarlamentarul PSD Adrian Severin a demisionat din partid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x