Antena Căutare

Boc: Salariile profesorilor vor fi majorate cu 17%

Guvernul isi mentine decizia de a majora salariile cadrelor didactice cu doar 17%, conform legislatiei in vigoare, si de a esalona la plata drepturile salariale suplimentare castigate de acestia in instanta, deoarece Executivul nu isi poate permite sa renunte la stabilitate economica, spune premierul Emil Boc. El a lansat, sambata, si un apel catre parlamentari pentru a dezbate in procedura de urgenta legile trimise de Executiv.

Emil Boc mai spune ca discrepantele salariale sunt determinate atat de sentintele judecatoresti care au acordat angajatilor din invatamant majorarea salariala de 50% (conform legii votate in Parlament in toamna anului 2008), cu toate ca Guvernul a acceptat pentru cadrele didactice, in 2008, doar o crestere de 17% si a abrogat deja prin acte normative diferenta de 33%.

Sindicalistii din educatie au anuntat joi, dupa discutiile de la Guvern, ca actiunile de protest vor continua si pot culmina cu o greva generala, in luna iunie, motivand ca Executivul continua sa trateze invatamantul "cu aceeasi aroganta si dispret", in loc sa gaseasca solutii.

Mama lui Catalin Voicu, asfaltatoare de succes... Cererea de arestare a lui Voicu, analizata de o judecatoare controversata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x