Antena Căutare

CCR amana decizia privind asumarea raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a amanat cu o saptamana decizia privind asumarea raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei. Dupa ce Guvernul a anutat ca intentioneaza sa-si asume raspunderea, Mircea Geoana a declarat ca va depune a sesizare catre Curtea Constitutionala in legatura cu existenta unui conflict intre institutiile statului in cazul Legii educatiei. Presedintele Senatului a explicat ca actul normativ se afla in procedura legislativa la Senat si ca nu poate fi restras.

Potrivit premierului Emil Boc, decizia de asumare a raspunderii pe Legea educatiei a fost luata din doua motive. Primul il reprezinta faptul ca Legea este blocata in Senat inca din luna mai. Cel de-al doilea motiv, sustine premierul, consta in necesitatea modernizarii statului roman.

Printre noutatile prevazute in noua Lege a educatiei se numara reducerea numarului de ore si conceperea unei programe care sa acopere doar 75% din timpul necesar invatarii. Orele ar urma sa scada de la o medie de 25, in cazul invatamantului primar, la o medie de 20 si de la 30, in cazul celui universitar, la 25.

O alta noutate consta in faptul ca universitatile vor primi calificative, in functie de preformante.

Emil Boc, "ingropat" de dosare in Parlament: Premierul nu si-a putut incepe discursul... Banner ironic la motiune: Anastase=Frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x