Antena Căutare

Ciolacu: Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, că va trece această moţiune / Matematic, mai este nevoie de şase sau şapte voturi

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că moţiunea de cenzură este una "punctuală" şi nu reprezintă "un acord politic între PSD şi UDMR pentru crearea unei viitoare majorităţi". "Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, că va trece această moţiune şi după ce vom depăşi această etapă vom veni şi cu propunerile ulterioare", a spus Ciolacu, menţionând că, matematic, mai este nevoie de şase sau şapte voturi pentru ca moţiunea să treacă.

Întrebat ce va face PSD dacă moţiunea de cenzură va trece, Marcel Ciolacu a spus: "În primul rând, am justificat de ce depunem această moţiune, de ce strângem semnături atât de la PSD, cât şi de la UDMR: se încalcă o linie roşie a democraţiei, iar acest lucru nu este permis nimănui, indiferent de jocurile politice şi pe cine avantajează aceste legi".

Ciolacu a afirmat că aceste legi trebuie să fie predictibile şi trebuiesc discutate, conform deciziilor CCR şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia, cu şase luni sau un an înainte.

"În acest moment depunem moţiunea. Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, că va trece această moţiune şi după ce vom depăşi această etapă vom veni şi cu propunerile utlerioare. Am luat act de punctul de vedere al preşedintelui României, trebuie să ştim foarte clar, preşedintele României desemnează prim-ministrul, şi am luat act, preşedintele României doreşte în continuare să fie un guvern al PNL. (...) noi suntem pregătiţi de orice, şi de alegeri anticipate, şi de orice fel de alegeri, mai puţin dacă se doresc alegeri în trei tururi, ca până la urmă să iasă candidatul PNL-ului fără ca candidatul PSD-ului să participe", a spus Ciolacu.

El a precizat că moţiunea pe asumare este punctuală, "nu este un acord politic între PSD şi UDMR pentru crearea unei viitoare majorităţi".

Întrebat dacă se va încerca să se discute cu UDMR în cazul în care PSD va decide să propună un premier, Ciolacu a spus: "Nu excludem niciun fel de discuţii".

El a mai spus că nu are semnal nici public, nici personal că Pro România ar susţine moţiunea de cenzură.

Ciolacu a susţinut că "matematic" mai este nevoie de şase sau şapte voturi pentru a trece moţiunea.

Sursa : news.ro

Ciolacu anunţă că plenul Camerei Deputaţilor se va întruni în 28 ianuarie pentru votul pe proiectul privind pensiile spe... Orban, ministrului Muncii, care vorbea despre reorganizarea ministerului: Poate nu-l mai văd pe şeful ITM pe acolo...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x