Căutare Live

Congresul PPE: Laszlo Tokes vrea regionalizarea si federalizarea Romaniei

Liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Laszlo Tokes, a pledat astazi pentru "o descentralizare" a Romaniei, care sa aiba drept rezultat final "un sistem de federalism" si si-a exprimat dorinta ca banii aferenti Premiului Nobel pentru Pace, acordat recent Uniunii Europene, sa fie folositi pentru problemele minoritatilor.

"Consider ca toata problematica minoritara, a regiunilor dezavantajate, locuite de minoritari ar trebui sa fie cuprinsa in politica de coeziune a Europei unite si prin aceasta sa se incerce depasirea crizei generale a Europei unite. Intre cauzele crizei se numara si mostenirea comunista, care ne framanta si astazi. Noi consideram ca problema regimurilor este o problema genuina europeana si, totodata, una specifica romaneasca. Romania supercentralizata nu va reusi sa iasa din criza, daca nu se va face descentralizarea si regionalizarea tarii. Partidul Popular Maghiar din Transilvania propune un astfel de program de descentralizare, de regionalizare, care va conduce la un sistem de federalism in Romania", a spus Laszlo Tokes.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Senatorul Ioan Ghise protesteaza pe holurile Parlamentului: "7.403.836 romanian dismissed Basescu"... UPDATE! Jose Manuel Barroso, Angela Merkel si Traian Basescu au participat la Congresul PPE de la Palatul Parlamentului...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri