Antena Căutare

Senatorul Ioan Ghise protesteaza pe holurile Parlamentului: "7.403.836 romanian dismissed Basescu"

Senatorul liberal Ioan Ghise a protestat, in Parlamentul Romaniei, impotriva reuniunii liderilor europeni de la Congresul Partidului Popular European (PPE). Politicianul considera ca prezenta politicienilor europeni sfideaza poporul roman.

Ghise a fost imbracat intr-un tricou inscriptionat cu mesaje in limba engleza: "7.403.836 romanian dismissed Basescu" , "People are sovereign". Ghise a spus ca se va plimba "ca un cetatean liber" pe tot parcursul zilei pe holurile Parlamentului, unde are loc reuniunea PPE.

"Liderii europeni sfideaza poporul roman pentru ca nu respecta votul exprimat la referendum. Conform articolului 10 din Legea Referendumului, demiterea presedintelui e valabila, cu alte cuvinte, liderii europeni ar trebui sa constate ca sustin o persoana pe care romanii au respins-o la referendum", a spus Ghise, care considera ca suveranitatea popurului roman a fost incalcata la referendum.

"Este o problema de principiu faptul ca poporul roman este la fel de suveran ca si poporul francez sau german. Daca regulile referendumului sunt valabile in toata Europa, atunci ce este regula valabila in Europa, trebui sa fie si in Romania", a spus Ghise.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

UPDATE! Mitingul USL s-a incheiat. Ponta: "Traian Basescu este ultimul comunist si securist al Romaniei"... Congresul PPE: Laszlo Tokes vrea regionalizarea si federalizarea Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x