Antena Căutare

Ludovic Orban, mesaj video din carantină! „Limitarea răspândirii COVID-19 depinde de un comportament responsabil al românilor! Să ne manifestăm prietenia de la distanță!”

Prim-ministrul Ludovic Orban susține, duminică seară, o conferință de presă, din carantină. Premierul le-a cerut românilor să fie responsabili și să respecte măsurile recomandate, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în țară.

Declarații ale premierului Ludovic Orban:

-Începând de ieri există un guvern cu puteri depline, care are capacitatea de a lua toate deciziile care se impun.

-În perioada de interimat, Guvernul a funcționat la capacitate maximă pentru a asigura buna guvernare și a se implica în lupta coronavirus

-Numărul de cazuri de la noi e destul de mic. Aceasta este cea mai bună dovadă că măsurile pe care le-am luat au fost eficiente.

-Odată cu votul de învestitură, avem posibilitatea să emitem acte normative cu valoare de lege, ordonanțe de urgență și alte acte. Vom folosi această capacitate de exercițiu pentru a lua măsurile care se impun

-Deja în Comitetul pentru Situații de Urgență au fost luate măsuri extrem de importante. Din toate țările în care există peste 500 de cazuri se va constitui obligația de a intra în izolare la domiciliu a persoanelor care vin din astfel de zone.

-Am luat măsuri pentru a îmbunătăți capacitatea de acțiune a diferitelor instituții ale statului care sunt implicate în acest efort de limitarea a răspândirii coronavirusului

-Limitarea răspândirii virusului va depinde de un comportament responsabil al cetățenilor români. Vă cer să respectați toate recomandările făcute de specialiști. E foarte important pentru reducerea riscului e contaminare a altor cetățeni să stăm la domiciliu.

- Este foarte important, pentru reducerea riscului de contaminare altor cetățeni, orice cetățean român să respecte măsurile care se iau – măsura carantinei, măsura izolării la domiciliu. Chiar dacă viața trebuie să se desfășoare normal în continuare, căutați să respectați recomandările formulate, ce sunt foarte importante pentru a vă feri de infectarea cu COVID-19 sau pentru a elimina riscul de a infecta pe alții, în cazul în care sunteți purtători ai virusului.

- Știm foarte clar că suntem un popor care este foarte cald, foarte afectuos. Va trebui să ne manifestăm afecțiunea, prietenia, de la distanță. Va trebui să respectăm toate celelalte indicații ce sunt stabilite și transmise pe toate canalele de comunicare, astfel încât să existe un risc cât mai mic de contaminare.

-Urmărim cu mare atenție evoluțiile din economie. Din păcate, această epidemie are un efect negativ asupra multor domenii economice. La inițiativa președintelui, am constituit un grup de lucru care să pregătească o serie de măsuri necesare pentru a susține toate domeniile economice care sunt afectate de epidemie.

-E clar că în domeniul transportului, în domeniul publicitării, al organizării de evenimente și alte domenii, impactul epidemiei e foarte mare

-Vom face în continuare analize, studii de impact, vom urmări evoluțiile pe fiecare domeniu, pentru a adopta oricând e necesar măsuri care să vină în sprijinul acestei zone afectate

-Solicit către toți angajații instituțiilor statului să fie pe deplin mobilizați, iar către mediul privat să fie dispus spre dialog, spre cooperare, spre adoptarea celor mai bune decizii

-Economia trebuie să funcționeze, e fundamentală, să meargă în condiții cât mai aproape de normal

-Aș vrea să spun câteva cuvinte despre anunțul președintelui privind decretarea stării de urgență. La solicitarea președintelui, am cerut fiecărui ministru responsabil, care are nevoie de măsuri speciale, să vină cu aceste măsuri și vreau să asigur cetățenii români că vom lua doar acele măsuri care sunt necesare.

-E nevoie de medicamente, echipamente de protecție. Avem nevoie de proceduri de achiziții rapide, imediate, prin negociere directă.

-Avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituțiile care sunt în prima linie a bătăliei.

-Avem nevoie de o măsură pentru limitarea creșterilor prețurilor

Premierul, despre starea lui de sănătate. De ce a ales ă se izoleze la Vila Lac 1

-Am fost contact al unei persoane diagnosticate pozitiv. E vorba de senatorul Vergil Chițac. Rezultatul testului e negativ, adică sunt sănătos, dar tot am obligația de a sta în izolare 14 zile. Am decis să stau în stare de izolare la Vila Lac 1 pentru că-mi permite să-mi exercit prerogativele de premier. Aici am toate cele necesare pentru a-mi exercita în deplină capacitate toate atribuțiile pe care le am.

-Fac apel la calm, la responsabilitate, la respectarea măsurilor stabilite.

Ciolacu: Trebuie evitate mesajele alarmiste şi orice formulări nefericite de natură a induce temeri suplimentare în rând... Ludovic Orban, clarificări, din carantină: „Nu se închide Bucureștiul și nu s-a decis închiderea metroului”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x