Antena Căutare

Crin Antonescu: "PNL deplange disparitia dintre noi a lui Gabriel Tepelea"

Partidul National Liberal deplange disparitia fostului deputat taranist Gabriel Tepelea, ultimii seniori ai politicii romanesti, prin liderul Crin Antonescu.

Co-presedintele a postat un mesaj de condoleante pe site-ul sau prin care penelistii isi manifesta "respectul nostru profund pentru contributia sa pe scena politica romaneasca".

„Gabriel Tepelea a fost o personalitate marcanta, care si-a dedicat existenta valorilor democratice, avand o influenta semnificativa si in redimensionarea literaturii si culturii vechi romanesti. [...] Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, Gabriel Tepelea a intrat in prim-planul vietii politice, participand, alaturi de Corneliu Coposu, la reinfiintarea Partidului National Taranesc, in calitate de vicepresedinte", conform mesajului penelistilor.

Fostul deputat taranist Gabriel Tepelea a incetat din viata, la varsta de 96 de ani, in locuinta sa din Bucuresti. Trupul neinsufletit al academicianului Gabriel Tepelea este depus la biserica CLUCERU UDRICANI, str. Cluceru Udricani, nr. 14, sector 3 ( zona Sfanta Vineri, langa Teatrul Evreiesc ). Sluba va avea loc sambata, 14.04.2012, ora 11.30 la biserica CLUCERU UDRICANI, iar inhumarea la cimitirul Manastirii Cernica, conform Jurnalul.ro.

Un mesaj de condoleante pentru moartea acestuia a venit, vineri, si din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Figura marcanta a culturii romanesti, Gabriel Tepelea a reprezentat in egala masura un reper al vietii politice in calitatea sa de lider al Partidului National Taranesc Crestin Democrat. [...] Personalitate a vietii publice si culturale, Gabriel Tepelea va ramane in amintirea noastra, a tuturor celor care l-am pretuit, prin contributia sa valoroasa si prin modelul pe care ni l-a oferit", conform departamentul de Comunicare Publica al presedintelui.

Foto: puterea.ro

Monica Tatoiu vrea la Primaria Capitalei: "Candidez pentru partidul prostilor"... VIDEO! Mircea Badea: Udrea e o faptura blonda superba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x