Cristian Preda: “Evolutia opiniei publice incurajeaza PSD”

Europarlamentarul PDL sustine, in ultima postare pe blogul personal, ca sondajele arata o metamorfoza importanta a opiniei publice in favoarea PSD, formatiune ce va fi ajutata sa ocupe "pozitia hegemonica" din 2000-2004, daca schimbarea actualului Guvern nu va tine seama de aceasta transformare majora

"Sondajele publicate in ultima vreme releva o schimbare importanta a opiniei. PSD pare sa se fi distantat de ceilalti competitori, tinzand spre 40%, in vreme ce scorul cumulat al PNL si PDL nu mai reprezinta majoritatea opiniei, PNL parand sa depaseasca totusi recordul sau istoric de 20%, dar PDL cazand sub 15%. Surprinde, de asemenea, revenirea PRM, partid aflat inca sub 10%, dar in vadita crestere. Daca votul ar fi exprimat astazi, configuratia politica ar semana mai degraba cu cea creata de alegerile din 2000, cu un prim clasat avand de doua ori mai multe mandate decat cel de-al doilea (PNL in loc de PRM). Este din ce in ce mai clar ca evolutia opiniei publice incurajeaza PSD, care vizeaza obtinerea, la urmatoarele alegeri, a unei majoritati absolute, care sa ii permita o guvernare monocolora", scrie Cristian Preda, pe blog.

"Daca schimbarea actualului guvern nu va tine seama de aceasta schimbare majora in opinie, PSD va fi ajutat sa ocupe din nou pozitia hegemonica pe care a avut-o in sistemul politic intre 2000 si 2004", adauga acesta.

Sursa: jurnalul.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri