Antena Căutare

Tokes: "Daca maghiarii din Romania isi unesc fortele, vor obtine autonomia Tinutului Secuiesc"

Laszlo Tokes nu se dezminte. Vicepresedintele Parlamentului European a declarat ca nu intelege "isteria" creata dupa niste "afirmatii nevinovate" ale sale si ca nu vede o problema in modificarea Constitutiei in favoarea autonomiei Tinutului Secuiesc. Mai mult, Tokes e convins ca, daca maghiarii din Romania isi unesc fortele, vor obtine ceea ce isi doresc.



Vicepresedintele PE a spus ca nu intelege "isteria" creata dupa niste "afirmatii nevinovate", referitoare la cele facute la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, cu privire la obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.

"Chiar romanii au luptat in mod inversunat pentru dobandirea autonomiei in Imperiul Habsburgic. Probabil, amnezia istorica i-a facut sa uite aceste lupte nobile duse in urma cu 100-130 de ani", a comentat Tokes.

Totodata, europarlamentarul a declarat ca, in demersurile pentru autonomie, mizeaza si pe sprijinul politicienilor romani, pe acei "politicieni luminati si democrati", care isi dau seama ca autonomia ar fi un factor de stabilitate.

"E trist ca la 20 de ani dupa caderea regimului Ceausescu inca se poate crea o atmosfera atat de dusmanoasa, national-sovinista", a afirmat Tokes, apreciind ca aceste atacuri se indreapta nu numai impotriva sa, ci si impotriva drepturilor democratice colective ale comunitatii maghiare, a presedintelui Traian Basescu si a Guvernului PDL.

Astfel, Laszlo Tokes sustine in continuare autonomia Tinutului Secuiesc si modificarea legii fundamentale a Romaniei. "Constitutia nu este Sfanta Scriptura. Constitutia se schimba, notiunile se schimba, democratizarea avanseaza. Vom reusi, daca nu vom da inapoi", a spus Tokes.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Cristian Preda: “Evolutia opiniei publice incurajeaza PSD”... VIDEO! Mircea Badea: “Cand ma uit la doamna Udrea, ma cuprinde mila”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x