Antena Căutare

Cronica unei executiii anuntate: 2 decembrie 2009, Ziua "Z” pentru SOV si Traian Basescu

Jurnalul National a pus cap la cap informatiile (unele din surse publice/deschise, altele obtinute din interiorul sistemului judiciar) despre modul cum a luat nastere (si, ulterior, cum s-a urgentat) dosarul penal pentru favorizare a infractorului al lui Sorin Ovidiu Vantu.

La citirea atenta si fara patima a informatiilor coroborate, e lesne de dedus, pentru cine are putinta si dorinta, ca faimosul SOV a fost folosit de strategii lui Traian Basescu pe post de exemplu definitoriu pentru hranirea si legitimarea isteriei antimoguli, pentru ca, intr-un final, parintele FNI sa devina tinta vie a regimului.

● 4 iunie 2009: Condamnarea la 15 ani de puscarie, cu executare, in dosarul FNI, a fostului presedinte al Gelsor, Nicolae Popa, gasit vinovat pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, ramane definitiva.

● 23 iulie 2009: pe fondul radicalizarii discursului antimoguli al lui Traian Basescu si al apropierii campaniei electorale, pe numele lui Nicolae Popa, disparut din tara cu aproape un deceniu inainte si considerat mana dreapta a lui SOV, se emite, in absenta, un mandat european de arestare.

● septembrie 2009: cu aproximativ o luna inaintea startului oficial al campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei, Parchetul General cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie aprobare pentru ascultarea telefoanelor lui Sorin Ovidiu Vintu si ale apropiatilor sai, suspectati ca ar fi implicati in finantarea sederii fugarului Nicolae Popa in Indonezia.

● 27 noiembrie 2009: in plina campanie electorala, Serviciul Roman de Informatii (SRI), institutie abilitata prin lege sa realizeze, in cazurile de siguranta nationala, interceptari telefonice si ambientale la cererea Parchetului General si cu aprobarea unui judecator, depune o sesizare in cazul SOV-Popa la procurorul Marius Iacob.

● 2 decembrie 2009...

CITESTE mai mult in Jurnalul National!

Legea pensiilor: Femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030... Interviu / Catalin Zamfir, seful ICCV: „Programul de guvernare este catastrofal“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x