Antena Căutare

Cum arată Radu Mazăre după două săptămâni în închisoare. A fost dus la instanța supremă - Video  

Radu Mazăre a fost adus la instanța supremă, care a judecat cererea ce a fost înaintată de avocatul acestuia, de a-l scoate din arestul preventiv. Judecătorii au respins solicitarea, hotărând ca fostul primar al Constanței să rămână încă 60 de zile în arest preventiv, până pe 4 august. Decizia este definitivă.

Radu Mazăre a fost adus la instanța supremă, care a judecat cererea ce a fost înaintată de avocatul acestuia, de a-l scoate din arestul preventiv. Judecătorii au respins solicitarea, hotărând ca fostul primar al Constanței să rămână încă 60 de zile în arest preventiv, până pe 4 august. Decizia este definitivă.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a prelungit, marţi, cu 60 de zile, mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre. Totodată, instanţa a respins o solicitare a lui Radu Mazăre de revocare a măsurii arestării preventive.

Reprezentanţii ICCJ au anunţat că în dosarul 4453/1/2015, în baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală rap.la art.208 alin.4 Cod de procedură penală, instanţa a menţinut măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Radu Ştefan Mazăre pe o perioadă de 60 de zile, începând din 6 iunie până în 4 august, inclusiv.

„În baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală rap. la art. 242 alin. 1 Cod procedură penală, respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan", mai arată reprezentanţii ICCJ.

În 21 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat mandatul de arestare preventivă emis în lipsă anul trecut pentru Radu Mazăre, acesta fiind valabil din 8 mai până în 6 iunie.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost dus, atunci, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru confirmarea mandatului de arestare emis anul trecut în dosarul Polaris, în care Mazăre a fost condamnat, între timp, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Astfel, era vorba despre confirmarea mandatului de arestare emis pe numele lui Mazăre în acest dosar, în 10 ianuarie 2018, când îi fusese înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, în lipsă însă întrucât el plecase din ţară.

În acest dosar, cunoscut ca dosarul Polaris, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat, în 3 mai 2019, la 9 ani şi 10 luni de închisoare, în dosarul Polaris, decizia nefiind însă definitivă. În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.

Radu Mazăre mai are o condamnare de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, această decizie fiind definitivă.

Fostul primar al Constanţei se afla de aproape un an şi jumătate în Madagascar, el fiind extrădat în 20 mai.

Radu Mazăre a fost dus în Penitenciarul Rahova, unde a rămas în carantină.

Premierul Dăncilă: Preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi prin vot direct de comunitatea locală... Scene uluitoare la plecarea Papei Francisc din România! Klaus Iohannis, dat la o parte de lângă Suveranul Pontif – Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x