Antena Căutare

Daca nu e agreat premierul independent ramane Emil Boc dar se remaniaza Guvernul

Lipsa de sustinere in PDL privind optiunea presedintelui Traian Basescu pentru un premier independent ar putea conduce la solutia mentinerii lui Emil Boc la sefia Guvernului, dar insotita de o remaniere a Cabinetului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid

Inca din timpul intalnirii de luni seara, de la Vila Lac 1, dintre presedintele Traian Basescu si liderii PDL, au aparut informatii privind lipsa de sustinere pentru varianta premierului independent, argumentul fiind acela ca un asemenea Cabinet nu va avea sprijin parlamentar. Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX ca in favoarea unui premier tehnocrat s-au pronuntat Sulfina Barbu, Anca Boagiu si Roberta Anastase, in timp ce opozantii acestei idei l-au propus pe Vasile Blaga.

Conform surselor citate, Basescu ar fi replicat: "Nu o sa schimb un premier presedinte de partid cu un secretar general al partidului".

Aceleasi surse mai afirma ca Traian Basescu le-ar fi spus liderilor PDL ca un premier politic mai bun ca Emil Boc nu poate fi, acesta fiind motivul pentru care prefera un tehnocrat.

Totodata, secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, luni seara ca pentru a cauta inlocuitor pentru Emil Boc la sefia Guvernului este nevoie ca acesta sa demisioneze, fostul ministru de Interne precizand ca acest lucru nu s-a intamplat. Demisia este sigura modalitate prin care Boc poate parasi functia, potrivit Constitutiei, seful statului neputandu-l revoca pe primul-ministru.

O noua intalnire, de aceasta data intre seful statului si parlamentarii PDL, ar urma sa aiba loc marti, la ora 14.00. Luni, voci din randurile parlamentarilor PDL criticau faptul ca acestia nu sunt informati in legatura cu discutiile privind eventuala desemnare a unui alt premier.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Traian Basescu: "Am premierul independent, dar nu vi-l spun"... Mugur Isarescu, premierul preferat de presedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x