Căutare Live

Dacian Cioloș, scenariu sumbru după dublarea alocațiilor pentru copii. Apelul lansat către Iohannis: ”Să fie demarate procedurile pentru alegeri anticipate!”

Alocațiile pentru copii vor fi dublate, potrivit unei decizii ce a fost luată de Camera Deputaților cu 179 de voturi ”pentru” și 29 de abțineri. Măsura, însă, a fost criticată dur de Dacian Cioloș, care susține că singura soluție pentru a preveni distrugerea țării sunt alegerile anticipate. 

Dacian Cioloș, scenariu sumbru după dublarea alocațiilor pentru copii

Într-un mesaj postat pe Facebook, Dacian Cioloș solicită preșdintelui Iohannis și guvernului Orban să înceapă demersurile pentru alegerile anticipate.

”Tot jocul murdar pe care PSD îl face în parlament arată clar că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru a evita distrugerea țării.

Fără să le pese de consecințe, parlamentarii PSD votează propuneri dintre cele mai populiste doar cu scopul de a băga bețe în roate Guvernului PNL. Scăderea TVA de la 19 la 16 la sută, dublarea alocațiilor pentru copii, eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați și angajații din justiție fără a regândi așezarea pe baze noi și solide a întregului sistem de pensii sunt măsuri care pot da bine în ochii electoratului, dar care aruncă în aer bugetul țării și pot bloca pe termen lung justiția. Dacă ar fi fost bani pentru măsurile acestea, ne întrebăm de ce ele nu au fost adoptate din 2016 și până acum de guvernele PSD.

Eliminarea pensiilor speciale aduce primele proteste. Birourile au rămas goale și ședințele au fost suspendate

Este grav ce încearcă să facă acum partidul lui Dragnea, Dăncilă și Ciolacu, punând în joc soarta țării doar pentru a lovi în adversarii politici. Sperăm ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, președintele Iohannis și liderii PNL, în frunte cu premierul Orban, să înțeleagă că singura soluție pentru salvarea României sunt alegerile anticipate și să înceapă rapid demersurile pentru declanșarea acestora.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Dublarea alocației pentru copii a fost aprobată cu 179 de voturi ”pentru” și 29 de abțineri. Deputații PNL nu au votat.

Potrivit proiectului, „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

  • a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);
  • c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul.

Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Eliminarea pensiilor speciale cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor, amânată în Camera Deputaţilor... Ciolacu spune că PSD ar putea ataca la CCR legea bugetului...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri