Antena Căutare

Dan Pasat: "Sunt nevinovat, este un dosar politic din partea PNL, este o tampenie"

Deputatul PDL Dan Pasat a declarat dupa ce DNA a cerut retinerea sa pentru santaj, ca este nevinovat si ca in cazul sau este vorba de "un dosar politic din partea PNL".

"Sunt nevinovat. Este un dosar politic din partea PNL, pentru ca am fost membru PNL inainte de motiunea din 2009. Primarul de Giurgiu mi-a spus ca o sa aiba grija de mine ca am plecat de la PNL. Este o tampenie"


Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si arestarii deputatului de Giurgiu PDL, Dan Pasat, pentru santaj.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 193 din Regulamentul Camerei Deputatilor, incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Dan Pasat , invinuit in dosarul nr. 283/P/2009, in sarcina caruia au fost retinute urmatoarele infractiuni: trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, prevazute de art. 131 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 194 Cod penal.

Totodata, deputatul este invinuit si de infractiunea asimilata infractiunilor de coruptie prevazuta de art. 12 lit. a din Legea nr. 78/2000, constand in efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale (7 acte materiale); precum si de infractiunea asimilata infractiunilor de coruptie prevazuta de art. 13 din Legea nr. 78/2000, constand in fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, asimilata infractiunilor de coruptie (2 acte materiale).

citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Revolutionar catre Iliescu: "Basescu este produsul dumneavoastra si al lui Petre Roman"... Deputatul PD-L, Dan Pasat, acuzat de santaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x