Antena Căutare

Dan Voiculescu: "Avem un presedinte incompetent"

Intr-un amplu interviu acordat revistei Q Magazine, senatorul Dan Voiculescu a raspuns intrebarilor referitoare la situatia politica a Romaniei, relatiile cu Traian Basescu, PSD si PNL, rolul televiziunilor si raportul presei cu Puterea politica, momentele de rascruce din viata personala. Va prezentam cateva din raspunsurile date de senatorul Dan Voiculescu.

Despre relatiile cu PSD si PNL:
„Este adevarat ca exista o colaborare constanta intre PC si PNL, la fel cum colaboram si cu PSD. Dar povestea cu «mutarea antenelor» (de la PSD la PNL) este marca inregistrata Basescu-Boc, face parte din arsenalul retoric portocaliu prin care actuala putere agreseaza constant presa. Un acord politic serios iese din sfera superficiala a acestor formule".

Despre constituirea Grupurilor parlamentare PC: „Scopul este sa construim, nu sa daramam. Vom propune un proiect. Daca vor fi oameni care vor crede in acest proiect, vor veni langa noi. Noi suntem in opozitie, nu promitem avantaje imediate, nu santajam. Impreuna cu intreaga opozitie putem initia un proiect credibil, pe termen lung, pentru Romania".

Despre Traian Basescu: „Conflictul meu cu Traian Basescu este exclusiv rational. Acest politician conduce de sase ani Romania cu efecte cumplite. Medici, profesori, functionari, antreprenori, pensionari, mame, copii, toti sufera sub mandatele domnului Basescu. Concluzia este evidenta: avem un presedinte incompetent. Iar incompetentii trebuie inlaturati. Asa ca sunt decis sa folosesc transparent toate mijloacele legale, parlamentare pentru a-l indeparta din functie".

„Traian Basescu nu are repere constante, nu crede in nimic. In functie de interesul sau conjunctural, si-a asumat orice valoare si orice parteneriat si s-a dezis, fara exceptie, de fiecare. Traieste exclusiv pentru spectacolul public, iar intre doua reprezentatii nu mai ramane nimic, este vid, natura moarta. Da, la Traian Basescu totul este decor, butaforie."


Despre televiziuni:
„Televiziunile nu au si nici nu trebuie sa aiba o viziune politica. Televiziunile trebuie insa sa se raporteze critic la puterea politica, indiferent ce culoare are aceasta. Iar televiziunile fondate de mine au fost mereu critice la adresa puterii detinute, pe rand, de PSD, PD-L sau PNL, Iliescu, Constantinescu sau Basescu".

Jurnalul!


Emil Boc: "Guvernul sustine continuarea calendarului de angajare a raspunderii pe Legea educatiei"... Partidele din opozitie vor lua decizii politice comune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x