Antena Căutare

Dan Voiculescu, monitorizat de SPP

Senatorul Dan Voiculescu a trimis o scrisoare conducerii Senatului in care il acuza pe directorul SPP, Lucian Pahontu, ca a dispus sa fie monitorizat, sustinand ca pana la actiuni agresive nu mai este decat un pas.

"Supun atentiei Biroului Permanent al Senatului o potentiala incalcare a echilibrului institutional din statul roman, concretizata prin monitorizarea clandestina exercitata de catre angajatii serviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului. Am fost informat de catre un lucrator al SPP, a carui identitate nu o pot dezvalui din ratiuni ce tin de siguranta sa si a familiei sale, ca ar exista o dispozitie a directorului SPP privind monitorizarea actiunilor mele interne si externe",


El a adaugat ca agenda sa zilnica nu este confidentiala, putand fi cunoscuta de orice persoana, inclusiv de catre directorul SPP.

"Insa, din momentul in care se initiaza o monitorizare sistematica asupra unui cetatean care, intamplator, este si parlamentar si membru al opozitiei, se creeaza premisele unui abuz institutional grav", se mai arata in scrisoarea lui Dan Voiculescu.

Vicepresedintele Senatului are "convingerea" ca nu este singurul membru al opozitiei care "se bucura de atentia speciala" a serviciilor secrete.

"Iar intre monitorizare si actiuni agresive (inscenari, flagranturi, droguri amplasate in buzunarul, masina, casa, avionul, habitatul unui cetatean sau orice alt «accident» bine pregatit) este o granita foarte fina pe care un functionar bine motivat o poate trece atunci cand primeste comanda potrivita", se mai arata in scrisoare.

Dan Voiculescu a cerut conducerii Senatului initierea unui dialog institutional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura ca "isi inteleg si respecta responsabilitatile legale".

Scrisoarea este inregistrata la cabinetul presedintelui Senatului pe data de 14 septembrie, iar la secretariatul Biroului Permanent pe data de 16 septembrie si urmeaza sa fie discutata marti de catre membrii conducerii Senatului.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Votul pe Legea pensiilor nu se reia. Anastase catre PSD: Ati cerut 127 de miliarde pentru vot... PSD a depus plangeri penale impotriva lui Anastase si a lui Sever Voinescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x