Antena Căutare

Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru sefia SRR

Plenul reunit al Parlamentului a validat marti seara, cu majoritate de voturi, candidatura lui Demeter Andras Istvan pentru functia de presedinte-director general al SRR.

Potrivit secretarului Camerei Deputatilor Dumitru Pardau (PDL), Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul reunit cu 237 de voturi pentru si doar doua voturi impotriva.

Initial, pentru conducerea SRR a fost propus Ovidiu Miculescu, din partea PSD, marti, de Consiliul de Administratie al institutiei, dar candidatura acestuia a fost avizata negativ de Comisiile de cultura si respinsa de plen.

Dupa respingerea candidaturii lui Miculescu de plen, Comisiile de cultura s-au reunit iarasi in sedinta, pentru a-l audia pe candidatul Demeter Andras Istvan, situat pe pozitia a doua in urma votului dat in Consiliul de Administratie al SRR. Comisiile au avizat candidatura lui Demeter Andras Istvan, iar plenul a votat din nou in legatura cu sefia SRR.

Noii membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) si presedintele acestei institutii, Demeter Andras Istvan, au depus marti seara juramantul, cu mana pe Biblie si pe Constitutie, in fata plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Membrii titulari ai Consiliului de Administratie al SRR sunt Doina Tanase si Mihai Voicu (PDL), Demeter Andras Istvan (UDMR), Bogdan Hossu si Adrian Moise (Asociatia Profesionala Radio), Stejarel Olaru si Ducu Bertzi (PNL), Maria Toghina (Administratia Prezidentiala), Adelina Radulescu (Guvern), Ana Florea (minoritatile), Ovidiu Niculescu, Mirela Fugaru si Ileana Savu (PSD).

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Ambasadorul SUA la Bucuresti: Romania nu-si revine sustenabil daca majoreaza taxele... Cu sprijinul PSD, PNL contesta reducerea salariilor bugetarilor cu 25% la CCR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x