Căutare Live

DNA cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer arestarea senatorului PSD Catalin Voicu. Acesta este suspectat de anchetatori ca ar fi pretins si primit bani de la oameni de afaceri pentru solutionarea favorabila a unor cauze aflate in justitie.

Potrivit Realitatea FM, Voicu a declarat: "Nu ma simt cu absolut nimic vinovat. Nu am facut absolut nimic care sa justifice o asemenea masura. Nu-mi este teama de absolut nimic pentru ca nu am facut nimic".

Catalin Voicu este vicepresedintele Comisiei de Aparare din Senatul Romaniei. În acest caz, cererea de arestare a unui senator se adreseaza de catre ministrul Justitiei presedintelui Senatului.

Acesta informeaza plenul Senatului în sedinta publica, dupa care dispune trimiterea sa la Comisia juridica. Raportul ce va fi întocmit de acest for este remis de BP plenului, care hotaraste cu votul secret al majoritatii senatorilor daca se da sau nu curs cererii ministrului Justitiei.

Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi în judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara încuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor.

Urmarirea si trimiterea în judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Acuzat ca i-a cerut 260.000 euro lui Costel Casuneanu
Potrivit rocurorilor anticoruptie, omul de afaceri Costel Casuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, lui Catalin Voicu sa intervina pe langa judecatorii instantei supreme pentru a obtine o hotarare favorabila privind un litigiu dintre Compania de Autostrazi si o firma din judetul Bacau. Pentru interventia sa, Voicu ar fi pretins si ar fi primit de la Casuneanu 200.000 de euro.

Catalin Voicu mai este acuzat ca acuzat ca i-ar fi cerut lui Costel Casuneanu înca 60.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme pentru solutionarea favorabila a unor dosare.
Anul trecut, Catalin Voicu a fost ridicat din fata casei si dus la DNA pentru audieri. El declara atunci ca a fost blocat de o masina cu însemnele politiei care l-au amenintat cu catusele daca nu coopereaza.

"Am iesit din casa, am urcat în masina senatoriala si la circa 20 - 30 de metri am fost blocat de o masina cu însemnele politiei. Au coborat niste domni, m-au scos din masina, unul dintre domni mi-a fluturat niste catuse si a spus ca, daca ma opun, voi fi încatusat. Le-am prezentat calitatea de senator, conform Constitutiei, iar dansii nu stiau nimic, sau nu erau în tema, cu statutul meu, desi masina avea însemne clare parlamentare: numar desenat, ecuson desenat, am fost adus aici (sediul DNA n.r.) si o sa vad despre ce e vorba", spunea Catalin Voicu pe 11 decembrie 2009.

DNA solicita arestarea vicepresedintelui Comisiei de Aparare... Excluderea lui Catarama, pe mana unui "pensionar” din PNL...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x