Antena Căutare

Dosarul "Trofeul Calitatii": Judecarea recursului, amanata pentru 30 mai

Recursul in dosarul "Trofeul Calitatii", in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, s-a amanat pentru data de 30 mai.

Inalta Curte a amanat pentru 30 mai judecarea recursului in dosarul de coruptie Adrian Nastase - "Trofeul Calitatii".

Instanta a aratat ca a dispus amanarea deoarece urmeaza sa fie audiati inculpatii, iar de la acest termen au lipsit Irina Jianu si Diana Gasparovici, astfel ca nu se putea purcede la audierea inculpatilor fara prezenta celor doua, conform HotNews.ro.

Au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului. Precedentele termene de judecata, pe 10 si 16 mai au fost, de asemenea, amanate.

Fostul premier a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Conform rechizitoriului, in cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat in Constructii, sub conducerea Irinei Jianu, "a initiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calitatii in constructii»". "In realitate, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase", au apreciat procurorii DNA.


Foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta si-a ales trei noi consilieri. Vezi pe cine!... Vezi topul cantaretilor solicitati in campania electorala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x