Antena Căutare

Elena Udrea declanseaza boicotul in Consiliul Judetean Timis

Boicot fara precedent la Consiliul Judetean Timis. Consilierii PSD, sustinuti de cei ai PNL, au anuntat ca vor bloca mai multe proiecte de hotarare necesare pentru demararea reabilitarii unor drumuri judetene. Consilierii judeteni din Timis, din coalitia de opozitie – PSD, PNL si PNTCD – au decis sabiocoteze mai multe proiecte de hotarare initiate de conducerea Consiliului Judetean Timis, legate de constructia unor drumuri judetene. Decizia vine ca urmare a acordarii, de la Ministerul Dezvoltarii, a peste 330 de milioane de lei catre 40 de primarii din Timis conduse de edili PDL si o administratie independenta.

Anuntul a fost facut de presedintele PSD Timis, Titu Bojin, care a explicat boicotul prin faptul ca, saptamana trecuta, Ministerul Dezvoltarii a decis acordarea a peste 330 de milioane de lei pentru reablitarea sau constructia unor drumuri comunale si orasenesti, de aceste fonduri beneficiind insadoar localitatile conduse de primari PDL sau indepenedenti, dar apropiati de partidul de guvernamant.

"Niciuna din comunele pesediste nu a fost aprobata pentru a primi finantare pentru nici macar un kilometru de drum. La nivelul coalitiei s-a decis, astazi, ca sa se amanam toate proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului Judetean Timis privind majorarea indicatorilor tehnico-economici pentru a putea sustine licitatii la Ministerul Dezvoltarii pentru drumurile judetene. Si vom amana pana cand vom atrage atentia ministrului Elena Udrea si asupra modului in care se gandeste repartizarea de fonduri in judetul Timis", a declarat Titu Bojin.

Viceprimarul Sorin Grindeanu a afirmat ca Timisoara a depus la Ministerul Dezvoltarii proiecte in valoare de 70 de milioane de euro, care zac de peste sase luni in sertare si nu sunt aprobate.

"In loc sa mearga la degustari de carnati de Plescoi, Elena Udrea ar putea sa aloce cateva secunde pentru a semna aceste proiecte", a afirmat Grindeanu.

Ca efect imediat, consilierii comisiei de urbanism au votat, marti, la propunerea alesilor PSD, PNL si PNTCD, amanarea in masa a proiectelor, ceea ce inseamna ca acestea nu vor intra pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de plen.

Sursa: Jurnalul National

Mironescu: “Toate functiile de conducere din port, impartite intre PDL si UNPR”... Dan Voiculescu: Doi ministri s-au ascuns la votul privind bugetul Ministerului de Interne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x