Antena Căutare

Elena Udrea și Alina Bica reținute în Costa Rica. Povestea Alinei Bica. Transformarea brațului justiției într-o unealtă a corupției!

Pentru românul de rând, numele Alinei Bica a început să devină unul important imediat după apariția sa, alături de Elena Udrea, în celebrul scandal al fotografiilor de la Paris, scandal care a ținut prima pagină a ziarelor și capul de afiș al televiziunilor de știri luni bune

Pentru românul de rând, numele Alinei Bica a început să devină unul important imediat după apariția sa, alături de Elena Udrea, în celebrul scandal al fotografiilor de la Paris, scandal care a ținut prima pagină a ziarelor și capul de afiș al televiziunilor de știri luni bune.

Pentru cine nu-și mai amintește, cele două au fost fotografiate în timp ce se aflau la shopping în capitala Franței, situație deloc potrivită pentru un cap al instituțiilor anticorupție din România. Dar să ne întoarcem în timp pentru a vedea cum a fost posibilă transformarea fostei șefe a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism într-o fugară, căutată și condamnată de instituțiile statului pentru fapte de corupție.

Citește și:

Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Cum a ajuns „Blonda lui Băse” să devină „cea mai căutată fugară a României”

VIDEO. Primele imagini cu REȚINEREA Elenei Udrea în Costa Rica!

O NOUĂ CARIERĂ „FULMINANTĂ”

Alina Bica s-a născut la Făgăraș în anul 1974 și, asemenea Elenei Udrea, a ales o carieră în domeniul dreptului, carieră ce avea să o propulseze în fruntea uneia dintre cele mai de temut direcții aflate în subordinea statului, respectiv DIICOT.

Drumul până aici nu a fost foarte anevois, așa cum ar putea părea la prima vedere.

Bica a fost absolventa Facultăţii de Drept la Sibiu, iar în 1996 a intrat în magistratură la Parchetul Sfântu Gheorghe. Trei ani mai târziu a fost avansată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. A ajuns la Bucureşti în 2002. Timp de un an a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar în 2003 a fost cooptată în echipa Parchetului General. Un an mai târziu a fost numită şef de birou la DIICOT.

Între 2009 şi 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, făcând parte din comisia care a elaborat noile coduri. Printre cazurile instrumentate de procurorul Alina Bica se numără şi dosarul RAFO, încheiat prin condamnarea lui Marian Iancu la 12 ani de închisoare.

POZE LA PARIS, DE SFÂNTUL VALENTIN

În octombrie 2014, pe un site care avea să dispară în mod misterios o zi mai târziu, Elena Udrea, candidata de-atunci a PMP la alegerile prezidenţiale, şi procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, au fost fotografiate la Paris. Imaginile le arată pe cele două şi pe Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, apropiată a Elenei Udrea, plimbându-se împreună prin Paris şi intrând într-un magazin, la shopping. Pe acelaşi blog au fost publicate şi o serie de facturi de la hotelul Le Bristol din Paris. În postare, singura de pe blogul respectiv, se suţine că cele două au fost în Paris în februarie 2014.

Elena Udrea și Alina Bica reținute în Costa Rica. Povestea Alinei Bica. Transformarea brațului justiției într-o unealtă a corupției!

Elena Udrea a recunoscut că pozele şi facturile sunt reale, din luna februarie și a acuzat SIE că a filat-o, pe cheltuiala statului român, într-un weekend privat cu două prietene. Udrea a explicat că era prietenă cu Alina Bica pe care o cunoștea de 5 ani. Şefa DIICOT s-ar fi aflat în trecere prin Paris, către Haga, la o reuniune, şi s-a alăturat Elenei Udrea şi Anei Topoliceanu, cealaltă prietenă. Udrea a mai spus că fiecare şi-a plătit cheltuielile.

ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI

Fotografiile, care au fost preluate, difuzate sau publicate de întreaga presă din România au reprezentat doar începutul declinului fostei șefe DIICOT. Încetul cu încetul, numele Alinei Bica a început să apară în mai multe cazuri de corupție. Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare în 2011 pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Prejudiciul în acest caz se ridică la 62 de milioane de euro.Elena Udrea și Alina Bica reținute în Costa Rica. Povestea Alinei Bica. Transformarea brațului justiției într-o unealtă a corupției!

Despăgubirea a fost acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian,un apropiat al lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale și fost ministru al turismului.

Pe 24 noiembrie 2014 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror-magistrat și încetarea activității la DIICOT.Aceasta după ce, cu patru zile înainte, CSM a refuzat să dea aviz pentru arestarea acesteia.

În data de 29 noiembrie 2016 Alina Bica a fost condamnată în primă instanță de către ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Elena Udrea și Alina Bica reținute în Costa Rica. Povestea Alinei Bica. Transformarea brațului justiției într-o unealtă a corupției!

Despre Alina Bica, Monica Macovei, actual europarlamentar al României, declara:

"În 2006, Bica a candidat, prin procedură de selecție, la șefia DIICOT. Nu a trecut de filtrul comisiei de evaluare. Bica a mai venit la o competiție pentru a deveni reprezentantul României la Eurojust. Nu a trecut nici de această competiție.

Altfel, eu oricum nu aș propune sau numi niciodată în funcții de conducere un procuror care este prieten cu politicieni sau care se duce la nunți, botezuri din lumea interlopă"

FUGA ÎN COSTA RICA

La jumătatea lunii ianuarie a anului 2016, Bica părăsea România cu destinația Costa Rica, deși era inculpată în cele două dosare amintite mai sus. Fără a primi interdicție de a părăsi România, fosta șefă DIICOT a plecat în statul care avea să-i devină patrie de adopție.

Elena Udrea și Alina Bica reținute în Costa Rica. Povestea Alinei Bica. Transformarea brațului justiției într-o unealtă a corupției!

Potrivit unor mărturisiri făcute de către Elena Udrea, Alina Bica demarase mai multe afaceri în țara din America Centrală și era decisă să nu se mai întoarcă în țara sa, conștientă fiind de pericolul de a fi arestată și trimisă în spatele gratiilor.

Sursa: Wikipedia

Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Detaliile ȘOCANTE despre arestare ies la iveală!... Prinsă în ”Savană”, la un pas de ”Stadionul Național”. Locul din care a fost săltată Elena Udrea! ”Aici îmi voi petrece ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x