Antena Căutare

Emil Boc: "A castigat ratiunea in fata populismului"

Premierul Emil Boc s-a aratat multumit de rezultatul votului la motiunea de cenzura, precizand ca "a castigat ratiunea in fata populismului" si ca Opozitia nu are decat promisiuni fara acoperire. Primul-ministru sustine ca joi Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament.

"As spune ca astazi a castigat ratiunea in fata populismului si demagogiei Opozitiei, care, din nefericire, a venit si vine doar cu tolba plina de promisiuni fara acoperire"


"Din punctul meu de vedere, principala preocupare a fost, este si va ramane soarta oamenilor, modalitatea prin care sa putem depasi cat mai repede aceasta perioada dificila, dar fara a face pasi inapoi. (...) Preocuparea noastra este si ramane cum sa iesim cat mai repede din criza si sa ducem Romania pe o crestere economica sanatoasa si nu pe o crestere bazata pe imprumut si consum", a continuat premierul.

Emil Boc a tinut sa precizeze ca este la curent cu problemele oamenilor, dar ca nu se poate iesi din criza cu promisiuni care nu au acoperire.

"Spun foarte clar si raspicat: stiu problemele oamenilor, le inteleg nemultumirea, dar la fel de bine stiu ca nu este o alta cale mai buna de a iesi din situatia asta dificila decat de a merge pe o cale fara populisme, fara promisiuni, care nu au acoperire", a spus Boc.

Cat priveste asumarea raspunderii in Parlament, premierul a precizat ca acest lucru este priogramat sa aiba loc joi dimineata.



"Noi am primit din partea Parlamentului invitatia ca maine la ora 10:00, daca nu gresesc, sa fim prezenti in vederea asumarii raspunderii. Si acest lucru il vom face", a spus Emil Boc.

Motiunea de cenzura a Opozitiei a fost respinsa, miercuri, in Parlament, cu 218 voturi "pentru" si o abtinere. Pentru ca documentul intitulat "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara" sa treaca erau nevoie de 236 de voturi "pentru", dintr-un total de 470. Opozitia mai avea nevoie de 18 voturi pentru rasturnarea Guvernului.

Presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, efectueaza o vizita oficiala in Romania... Antonescu: Vinovati de esecul motiunii sunt parlamentarii transformati in taratoare mute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x