Antena Căutare

Emil Boc: "Birourile Permanente nu pot cenzura decizia Guvernului de asumare. Este o hotarare suverana"

Emil Boc a ajuns, astazi,la Palatul Parlamenzului, unde Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei. Primul ministru sustine ca Birourile Permanente nu pot amana asumarea raspunderii. Promovarea actului normativ pe baza acestor proceduri, sustine Emil Boc, reprezinta o decizie suverana a Executivului care nu poate fi contestata.

"Cum sa amane? Noi am fost invitati pentru ora 10.00, suntem prezenti, si nu au niciun temei legal, politic si constitutional sa amane asumarea raspunderii. Decizia de asumare este o decizie suverana a Guvernului. Guvernul isi pune pe masa mandatul, iar Birourile Permanente nu pot cenzura decizia Guvernului de asumare, pentru ca deja au fost stabilite data si ora", a declarat premierul, aflat la Parlament.


Victor Ponta a evitat, miercuri seara, sa spuna daca PSD va depune sau nu motiune de cenzura dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea educatiei. Presedintele PSD a declarat ca asumarea va fi amanata de conducerea Parlamentului. "Maine (joi) nu trebuie ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea pe niciun fel de lege", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat ca Birourile Permanente ale celor doua Camere ar trebui sa decida, joi dimineata, amanarea angajarii raspunderii pana la o decizie a CC, informeaza Mediafax.

Guvernul isi angajeaza joi raspunderea in Parlament pe Legea Educatiei. Executivul a adoptat miercuri noapte forma finala a proiectului, care a adunat pana acum peste 1200 de amendamente. In semn de protest, cadrele didactice din intreaga tara ar putea intrerupe vineri activitatea.

Potrivit noii Legi a educatiei, clasa a noua va fi trecuta la gimnaziu, cursurile liceale vor dura 3 ani, iar parintii vor fi amendati pentru absentele copiilor.


PNL strange semnaturi pentru o noua motiune de cenzura... Ponta: Cel putin 10 indivizi mi-au promis ca voteaza pentru motiune dar nu au facut-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x