Antena Căutare

Emil Boc: "Cererea Frantei in cazul aderarii Romaniei la Schengen este procedurala"

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca solicitarea Frantei pentru un timp suplimentar de studiere a raportului privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen este una de natura procedurala, care amana pentru scurt timp trimiterea acestui raport catre Parlamentul European, informeaza Mediafax.


Primul ministru a aratat din nou ca Romania a indeplinit toate conditiile tehnice pentru aderarea la Spatiul Schengen si ca legarea acestui proces de elemente politice reprezinta o incalcare a procedurilor de aderare.

Franta a blocat, vineri, la Bruxelles, adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea Romaniei la Schengen, cerand reexaminarea implementarii in Romania a interfatei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, in baza caruia opereaza Spatiul Schengen, potrivit RFI.

Tema va fi inscrisa pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, in 28 ianuarie, cand se va constata daca Franta ridica sau nu vreo obiectie elementelor textului.

Raportul realizat de experti europeni si prezentat in cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arata ca Romania este gata si din acest punct de vedere, pentru a se integra in spatiul liberei circulatii.

sursa:Antena3.ro

Adrian Nastase: "Guvernul nu are alta solutie legala decat sa renunte la recalcularea pensiilor militare"... Deputatul PNL Horea Uioreanu vrea anchetarea modului de aplicare a Legii Pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x