Antena Căutare

Emil Boc mai are nevoie de 35 de ani de guvernare pentru a-si onora promisiunile electorale

Guvernul Boc a reusit, in ultimii ani, sa investeasca sume record in infrastructura rutiera din Romania, sume care s-au reflectat in aproximativ 53 de kilometri de autostrada si 630 de kilometri de drumuri nationale reabilitati. Acest lucru a avut loc in contextul unor bugete de circa 3,4 miliarde de euro alocate in 2009 si 2010 pentru aceste investitii, titreaza Gandul, in editia electronica.



Mandatul fostului ministru Radu Berceanu a reprezentat apogeul investitiilor, in privinta sumelor disponibile. In 2009 CNADNR a alocat Ministerului Transporturilor 2,1 miliarde de euro pentru reabilitarea soselelor. Banii s-au concretizat, ulterior, in 42 de kilometri din Autostrada Transilvania, intre Turda si Gilau si circa 400 de kilometri de drumuri nationale refacute.

De asemenea, statistica din 2010 prezinta date si mai tragice: s-au inaugurat numai 11 kilometri de autostrada, respectiv tronsonul Turda - Campia Turzii din Autostrada Transilvania si s-au modernizat aproximativ 230 de kilometri de drumuri nationale, potrivit datelor INS.

Nici 2011 nu pare sa aduca vreo imbunatatire majora in infrastructura rutiera a tarii.

"Anul asta nu se termina neaparat ceva. Toata lumea trebuie sa inteleaga un lucru: nu e dezamagitor ca se lucreaza si nu se termina, important e sa se lucreze, pentru ca numai in acest fel se va termina", declara recent fostul sef de la Transporturi, Radu Berceanu, pentru sursa citata.

Drumurile publice insumau, la sfarsitul anului trecut, 82.386 kilometri, potrivit INS. Din acest total, 16.552 kilometri (20,1%) erau drumuri nationale, 35.221 km (42,8%) drumuri judetene si 30.613 km (37,1%) drumuri comunale. In ceea ce priveste starea tehnica a drumurilor publice, 47,2% din lungimea drumurilor modernizate si 59,6% din lungimea drumurilor cu imbracaminti usoare rutiere aveau durata de serviciu depasita.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Basescu: „Eurostat sa vina in Romania”... Emil Boc: "Am primit si e-mail-uri pozitive si critice. Raspund tuturor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x