Antena Căutare

Funeriu: Legea Educatiei merge la promulgare

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, marti, ca Legea educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea va merge la promulgare, aratand ca nu poate permite ca apararea unor interese ilegitime in invatamant sa impiedice intrarea in vigoare a actului normativ.

"Opozitia, ca de obicei, contesta. Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea educatiei, care, din punctul de vedere al Parlamentului, va merge catre promulgare. Sper sa avem o noua si buna lege a educatiei pentru ca nu putem permite in continuare ca apararea unor interese ilegitime in invatamant care au dus invatamantul superior unde a ajuns astazi, sa impiedice intrarea in vigoare a unei noi legi a educatiei, care este o lege europeana care ne permite sa facem un pas inainte", a afirmat Funeriu. El a spus ca "o tergiversare marca PSD" ar putea impiedica adoptarea noii legi a educatiei.

Legea educatiei nationale a fost semnata de presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase si de vicepresedintele Senatului Alexandru Peres si a fost depusa la Secretariatele Generale ale celor doua Camere, in vederea exercitarii dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale.

Vicepresedintele Senatului Alexandru Peres (PDL), care a anuntat in plenul Parlamentului ca legea a fost semnata, fara a preciza insa de cine, a mentionat ca cei interesati isi pot exercita dreptul de sesizare a Curtii in termen de doua zile.
Dupa incheierea sedintei, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca actul normativ a fost semnat de ea si de vicepresedintele Senatului Alexandru Peres.

"A fost semnata (n.r. - Legea educatiei) de cei care au condus sedinta, asa se face intotdeauna ca procedura", a spus ea.

Sedinta de plen reunit a fost prezidata de presedintele Camerei Roberta Anastase, fiind asistata, din partea Senatului, de vicepresedintele Alexandru Peres.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat, marti, la sedinta comuna a Parlamentului, dar nu s-a asezat la prezidiu, alaturi de presedintele Camerei, Roberta Anastase, ci in sala de plen, pe locurile rezervate grupului PSD. El nu a fost prezent la inceputul sedintei de plen.

Sursa: Jurnalul National

Traian Basescu: Actiunea WikiLeaks a facut foarte mult rau lumii... Live TEXT! Basescu: In varful Justitiei se afla o structura care face rau romanilor si Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x