Antena Căutare

Gabriel Oprea: Recalcularea pensiilor, definitivata. Nici o pensie sub 3.000 de lei nu a scazut

Dupa ce Traian Basescu i-a certat pe ministri pe motiv ca nu sunt eficienti, ministrul Apararii Gabriel Oprea a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca recalcularea pensiilor a fost definitivata si ca nici o pensie sub 3.000 de lei nu a scazut. Oprea a mai precizat ca, in urma revizuirii, mai mult de 90% din pensii au crescut.

"Va informez ca ministerul Apararii a definitivat la 1 iunie procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au iesit la pensie din armata. (..) Deciziile de revizuire se vor emite in intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel incat, la 1 ianuarie 2012, toti pensionarii militari sa primeasca pensiile revizuite", a declarat ministrul Apararii.

"Nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei nu a fost diminuata. Pentru 96% din pensionarii cu o cariera incompleta si pensii sub 3.000 de lei, pensiile au crescut. (...) Sunt si pensii al caror cuantum s-a pastrat", a adaugat ministrul.

La finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare si stabileste ca procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Elena Udrea cenzureaza comentariile neargumentate pe pagina proprie de Facebook... Vicele PSD Robert Negoita, executat silit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x