Antena Căutare

Geoana, reconfirmat in fruntea Senatului

Comitetul Executiv National al PSD a votat, luni, o rezolutie prin care partidul isi reafirma angajamentul pentru sustinerea lui Mircea Geoana pentru functia de presedinte al Senatului, sustin surse social-democrate. Presedintele partidului Victor Ponta anuntase inca de duminica ca va cere un astfel de vot, pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la eventuala inlaturare a predecesorului sau din fruntea forului legislativ.

Geoana a anuntat, dupa pierderea functiei de presedinte al PSD, ca isi pune la dispozitia partidului mandatul de presedinte al Senatului, urmand sa accepte orice decizie va fi luata de noua conducere. Victor Ponta a precizat insa ca va cere Comitetului Executiv al PSD un nou vot de incredere pentru Geoana, menit sa reconfirme sprijinul partidului pentru pastrarea acestuia in funtia de presedinte al Senatului.

Noul lider social-democrat nu a ezitat insa sa critice anumite carente in prestatia lui Geoana ca sef al Senatului, amintind de modul in care s-a permis adoptarea tacita a unui proiect legislativ UDMR-ist, prin care se propune reorganizarea economico-administrativa a Romaniei pe regiuni de dezvoltare.

Mircea Geoana a devenit membru al Partidului Social Democrat in 2001. Dupa pierderea alegerilor pentru Primaria Capitalei in 2004, a fost nominalizat candidat al PSD pentru functia de premier, in tandem cu Adrian Nastase la presedintie. Dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase, Geoana a devenit candidat la conducerea partidului, pe care a si castigat-o in martie 2005, intr-o confruntare cu aripa conservatoare a lui Ion Iliescu.

In prezent, este presedintele Senatului si a fost membru al CSAT, pana in iunie 2009, cand a demisionat din aceasta functie.

Presedintele e sanatos tun!... Crin Antonescu, "locomotiva electorala" a PNL?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x