Antena Căutare

Gestul pe care îl fac românii din diaspora după ce votează: haștagul #ăștia sau #ăsta a devenit viral!

Gestul pe care îl fac românii din diaspora după ce votează: haștagul #ăștia sau #ăsta a devenit viral!

Gestul pe care îl fac românii din diaspora după ce votează: haștagul #ăștia sau #ăsta a devenit viral!
haștagul #ăștia sau #ăsta a devenit viral pe retelele de socializare

Sute de mii de români s-au prezentat la urne pentru alegerea presedintelui României, iar mulți dintre cei care și-au prezentat opțiunea de vot au postat pe rețelele de socializare fotografii cu buletinele lor și cu haștagul #ățtia sau #ăsta, acestea devenind virale pe rețelele de socializare.

Românii din străinătate postează pe Facebook fotografii cu spatele cărților de identitate, pe care se vede timbrul ”votat”, alături de mesaje în care folosesc cuvântul ”ăștia” sau ”ăsta”, scrie libertatea.ro.

”Ieșiti la vot. Noi am votat. Doamne ajuta ”Ăstia” ???”, ”Noi „ăștia” am votat!!!✌”, ”ĂȘTIA chiar că au votat!! De la ăl cu țâța-n gură pân la ăl cu barba sură la vot!!”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook. #ăștia sau #ăsta sunt folosite de cei care s-au simțit lezați de o declarație a fostului premier Viorica Dăncilă, care i-a numit ”ăștia” pe românii din diaspora.

Expresia a devenit virală în ultima săptămână, după ce Viorica Dăncilă s-a referit într-o conferință de presă la românii din diaspora folosind cuvântul ”ăștia!„ „Ce a făcut (Iohannis – n.r.) pentru români, ca să îi aducă acasă? (…) Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre ce o să Viorica Dăncilă s-a scuzat ulterior pentru folosirea expresiei spunând că apelativul „ăștia” a fost folosit de președintele Iohannis făcând referire la pesediști, nu la românii din diaspora.

Viorica Dăncilă susține însă că exprimarea a fost scoasă din context:

”Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanți ai unui partid sau ai altuia, cetățeni români din țară sau din diaspora – toate supuse, în timp, unei încercări de împărțire și dezbinare din partea actualului președinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni)”, a scris Dăncilă într-o postare pe Facebook. facă pentru ca ei să vină în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă.

Alegeri prezidenţiale 2019 - Ghiţă Mureşan a votat la secţia deschisă la Ambasada României în SUA... Alegeri prezidenţiale 2019 – Numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate este de peste 310.000; în pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x