Antena Căutare

Guvernul a ajuns la concluzia ca nu va putea evita majorarea taxelor

Presedintele Traian Basescu a analizat impreuna cu membrii Guvernului si premierul Emil Boc mai multe variante de reducerea deficitului bugetar, dar potrivit unor surse ministeriale, pana si presedintele statului ar fi ajuns la concluzia ca nu se poate evita majorarea unor taxe, precum cota unica de impozitare, si chiar a TVA in momentul de fata. Decizia fianala este asteptata astazi sau, cel tarziu, maine, dupa o ultima runda de negocieri cu reprezentantii FMI.

"Avem mai multe scenarii de lucru, dar posibilitatea majorarii cotei unice si a TVA ramane inca valabila" au precizat surse ministeriale prezente la intrunirea de la Cotroceni.

Potrivit surselor citate, Basescu ar fi solicitat membrilor Guvernului sa gaseasca solutii pentru ca aceste cresteri sa fie resimtite cat mai putin la nivelul TVA si cotei unice de impozitare.

Potrivit Mediafax, deja se discuta ca despre o fatalitate cresterea nivelului la 20% a cotei unice de impozitare si la 24% a TVA.

Surse politice au precizat ca la intrunirea de la palatul Cotroceni au participat atat Emil Boc, cat si greii din PDL, ministrii Adriean Videanu, Radu Berceanu si Vasile Blaga cat si ministrii Catalin Predoiu si Mihai seitan.

BNR se opune oricarei majorari a TVA, argumentand ca oricum colectarea este deficitara si ca o astfel de masura ar impiedica relansarea economiei si ar creste preturile, in timp ce FMI nu crede in beneficiile unei impozitari progresive pe salarii, sustin unele surse guvernamentale.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a spus miercuri ca nu face nicio referire la masurile de politica fiscala inainte de a se ajunge o intelegere cu autoritatile romane, intrebat daca va fi majorata TVA.

"Nu voi vorbi despre masuri specifice de politica fiscala pana nu ajungem la o intelegere cu autoritatile romane", a spus Franks, inainte de intalnirea cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Premierul Emil Boc si ministrii intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta, in care sa fie analizate concluziile negocierilor cu Fondul.

Opozitia isi face jocul: PNL anunta initierea unei motiuni de cenzura, PSD a si intocmit textul... Silviu Ionescu a fost retinut pentru 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x