Antena Căutare

Guvernul desecretizeaza Dosarul Revolutiei din '89. Credeti ca, dupa 20 de ani, acest lucru va ajuta la aflarea adevarului?

Primul ministru al Romaniei, Emil Boc, a anuntat ca Guvernul a decis declasificaarea ultimelor date si informatii din Dosarul Revolutiei din 1989.

"Prin Hotarare de Guvern am declasificat documentele din dosarul Revolutiei din 1989 care aveau calificativul secret de stat, secret si strict secret", a anuntat Emil Boc. Informatiile declasificate, sustine Boc, nu mai pot prejudicia siguranta nationala, apararea tarii, ordinea publica sau interesele persoanelor de drept public sau privat.

Datele vor putea fi accesate de persoanele intersate dupa publicarea Hotararii in Monitorul Oficial.

"Pe aceasta cale, facem inca un demers extrem de important pentru a asigura toate informatiile necesare, astfel incat dosarul Revolutiei din 1989 sa aiba cat mai multa transparenta cu putinta din perspectiva rolului autoritatilor statului, iar adevarul sa fie acela care sa poata fi validat pe baza documentelor care astazi nu mai au caracter de secret de stat ", a mai spus Emil Boc.

Premierul a facut acest anunt la finalul sedintei de Guvern de marti. In cadrul declaratiei, el a tinut sa-i multumeasca ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea, "pentru operativitatea cu care a raspuns acestei solicitari".

Prefectura din Gorj dispune suspendarea primarului Craiovei, Antonie Solomon... Guvernul desecretizeaza Dosarul Revolutiei din '89. Credeti ca, dupa 20 de ani, acest lucru va ajuta la aflarea adevarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x