Antena Căutare

UPDATE! Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetara din acest an

Guvernul se reuneste sambata in sedinta extraordinara, incepand cu ora 10.00, pentru a aproba rectificarea bugetara, a doua in acest an.

UPDATE! Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetara din acest an
| Intact Images

UPDATE 12.30: Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetara din acest an intr-o sedinta care a durat doar aproximativ 15 minute si s-a desfasurat integral in fata jurnalistilor, cei mai multi bani fiind acordati agriculturii.

Ordonanta de rectificare bugetara prevede ca veniturile bugetului de stat vor fi mai mici cu peste un miliard lei, prin scaderi la TVA, sume primite de la UE in contul platilor efectuate, impozit pe venit si salarii, iar cheltuielile vor fi majorate cu 307 milioane lei pentru acoperirea costurilor de personal, achizitii si subventii agricole.

Guvernul taie din cheltuielile acoperite de la bugetul de stat pentru Senat, CSM, ICCJ, televiziunea si radioul public si unele ministere, printre care Cultura si Apararea, si suplimenteaza alocarile la Agricultura, Sanatate, Administratie, Educatie, Justitie, Dezvoltare Regionala si Turism, SRI.

Deficitul bugetului consolidat va fi mentinut la 13,6 miliarde lei, reprezentand 2,2% din produsul intern brut.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca la rectificarea bugetara vor fi asigurati banii pentru incalzirea marilor orase, pentru cei din agricultura afectati de seceta, pentru functionarea spitalelor si banii pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati.

"Trebuie sa intelegeti ca ne tinem de cuvant si asiguram functionarea institutiilor statului, asiguram banii pe care i-am promis pentru cei din agricultura afectati de seceta, asiguram functionarea spitalelor', a spus Victor Ponta.

A doua rectificare bugetara pe anul 2012 este fundamentata pe o crestere economica revizuita in scadere la 1%, fata de nivelul de 1,2% luat in calcul la prima rectificare bugetara, in august 2012, in timp ce bugetul initial a fost construit pe o crestere de 1,8 - 2,3%, potrivit proiectului de ordonanta privind rectificarea bugetara, publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Deficitul bugetului general consolidat este mentinut la 13,66 miliarde lei, adica 2,2% din Produsul Intern Brut.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Presedintele Parlamentului European va face o vizita la Targu Jiu, alaturi de Victor Ponta... Crin Antonescu isi schimba colegiul in care va candida pentru un nou mandat de senator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x