Căutare Live

Gyorgy Frunda: "Romania sa o lase mai moale cu statul national. Minciuna are picioare scurte"

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda a declarat luni, la Targu Mures, dupa lansarea candidatilor Uniunii la alegerile parlamentare, ca in Romania ar trebui sa existe 15-16 regiuni, dintre care una in care maghiarii sa fie majoritari si ca autonomia este contrapusul segregarii.

intact images

"Ceea ce numim autonomie este contrapusul a ceea ce numim segregare sau ceea ce ar putea aduce atingere suveranitatii. Este un fel de a trai in statul care ar trebui sa fie in continuare suveran si unitar, care este Romania, eu n-am nimic decat cu sintagma de "national", care dupa parerea mea nu reflecta adevarul si nu are valoare nici juridica, nici politica. Ar trebui ca in Romania proiectul nostru sa existe - undeva 15-16 regiuni, iar una dintre aceste regiuni sa oglindeasca adevarul istoric si traditia ardeleana, o regiune unde numeric ungurii sunt majoritari", a declarat Frunda.

Senatorul UDMR crede ca in urmatorii 4 ani va putea convinge Romania "sa o lase mai usor cu statul national, pentru ca minciuna are picioare scurte".

"Daca reusesc sa sustin acea regiune in care maghiarii sunt majoritari, pentru ca aceasta regiune exista de mai multe secole, aceste regiuni au dobandit autonomia sub Mariei Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene si cel al Imparatiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazeaza tocmai pe aceste regiuni", a declarat Frunda, potrivit traducerii oficiale.

Citeste si Jurnalul!

"Ciocu-mic" cerseste voturile vecinilor de cartier. "Sunt Anca Constantinescu. Sau, mai simplu: Anca"... Ponta: Noul Guvern va fi instalat in jurul datei de 20-22 decembrie...
Ultimele știri