Căutare Live

ICCJ constată legalitatea rechizitoriului şi dispune începerea judecăţii în procesul foştilor procurori de la DNA Ploieşti acuzaţi că au fabricat probe

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a constatat legalitatea rechizitoriului, a administrării probelor şi a actelor de urmărire penală care stau la baza procesului penal în care foştii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt cercetaţi pentru fabricarea de probe împotriva fostului deputat Sebastian Ghiţă. Magistraţii Curţii Supreme au dispus, de asemenea, începerea judecăţii în acest dosar, decizia nefiind una definitivă.

Judecătorii ICCJ au respins, luni, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de Lucian Onea, în prezent suspendat din magistratură, şi de către Mircea Negulescu, exclus din corpul magistraţilor, ambii trimişi în judecată într-un dosar în care parte vătămată este fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă. Prin aceeaşi decizie, judecătorii instanţei supreme au constatat legalitatea sesizării şi a celorlalte acte de urmărire penală efectuate de Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie faţă de cei doi foşti procurori din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti. "Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 21/P/2018 din data de 12 iulie 2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, privind pe inculpaţii Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea”, este soluţia pronunţată luni de ICCJ. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. Cei doi foşti magistraţi sunt acuzaţi că ar fi fabricat probe în dosare penale pe care le instrumentau la nivelul din cadrul DNA Ploieşti, iar Sebastian Ghiţă ar fi una dintre persoanele faţă de care ar fi fost ticluite dovezi în investigaţiile desfăşurate de aceştia. Lucian Onea, fost şef al DNA Ploieşti, este în prezent suspendat din magistratură, în timp ce Mircea Negulescu a fost exclus din corpul procurorilor în aprilie 2019.

Sursa : news.ro

Ministrul Mediului: Avem şi în cadrul ministerului un elefant, iar acel elefant este Agenţia Naţională pentru Protecţia... Orban: Propunerea este de a avea un calendar cât mai rapid, audierile să aibă loc marţi şi miercuri, iar votul de învest...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri