Live acumFilm: Jaf in stil italian
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Igas: Daca majoritatea politica va fi de acord, prostitutia va fi legala

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat ca in masura in care majoritatea politica va fi de acord, prostitutia va fi legala, insa trebuie tinut cont si de opinia Bisericii Ortodoxe Romane.

Intrebat de jurnalisti daca sustine, personal, legalizarea prostitutiei in Romania, ministrul Traian Igas a declarat ca in masura in care majoritatea politica va fi de acord, prostitutia va fi legala.

"Ar trebui sa aducem in ecuatie toate elementele. Pe de-o parte trebuie sa tinem cont si de parerea Bisericii Ortodoxe Romane", a declarat ministrul Traian Igas.

In 21 iunie, Camera Deputatilor a respins cu 225 de voturi "impotriva", 30 de voturi "pentru" si 28 de abtineri, propunerea legislativa privind exercitarea activitatilor cu caracter sexual autorizate, initiata de deputatul PDL Silviu Prigoana.

Propunerea legislativa face parte din categoria legilor organice, iar Guvernul nu a sustinut acest proiect de lege.

Camera Deputatilor a fost forul decizional. Senatul respinsese, la inceputul luni martie 2011, proiectul de lege privind legalizarea prostitutiei.

Silviu Prigoana a propus in proiectul de lege ca activitatile cu caracter sexual sa se desfasoare in conditiile unei autorizari prealabile, pentru persoane care au implinit 20 de ani si sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede ca autorizatia ar urma sa fie emisa de primarii localitatilor, pe baza unui aviz emis de o structura specializate a MAI.

Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2010 privind traficul de persoane noteaza ca Guvernul Romaniei nu respecta in totalitate standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane si nu a prezentat o situatie privind anchetarea traficantilor care exploateaza victimele prin munca, documentul consemnand faptul ca autoritatile romane au raportat un caz in care doi membri ai unui important partid politic (Robert Negoita si Nicolae Banicioiu, de la PSD-n.r.) au fost implicati in exploatarea sexuala a unor femei.

Procesul in care au fost deferiti justitiei patru barbati acuzati de recrutarea a 80 de fete pe care le-au racolat pentru evenimente de moda, dar le-au plasat ca prostituate de lux, a inceput in luna noiembrie 2010, la Tribunalul Ialomita, unde sunt citati ca martori cei doi politicieni. Urmatorul termen este in 29 noiembrie.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Recomandari