Antena Căutare

Klaus Iohannis confirmă prelungirea stării de alertă în România. Ce se schimbă în următoarele 30 de zile

Klaus Iohannis confirmă prelungirea stării de alertă în România. Președintele a declarat că a fost analizată situația epidemiologică și că țara noastră rămâne sub stare de alertă încă 30 de zile, fără a fi impuse, însă, noi restricții. Măsurile împotriva răspândirii coronavirusului rămân în vigoare.

Klaus Iohannis confirmă prelungirea stării de alertă în România. Ce se schimbă în următoarele 30 de zile
Klaus Iohannis confirmă prelungirea stării de alertă în România. | Hepta

Preşedintele KlausIohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi introduse noi restricţii.

Citește și: Au fost aprobate! Reguli noi pentru terasele din Centrul vechi al Capitalei, care vor intra în vigoare din 15 iulie

Stare de alertă prelungită pentru alte 30 de zile. Măsurile rămân valabile

Măsurile privind reducerea riscului de răspândire a Covid-19 rămân în vigoare și în următoarele 30 de zile, precum obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

”Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului.

E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări”, a afirmat preşedintele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ultimă oră! Prima țară din UE care interzice zborurile din România și alte nouă state europene. Austria anulează toate cursele aeriene

Ședință privind măsurile de gestionare a pandemiei de Covid-19

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Tătaru, declarație de ultim moment despre legea carantinei! Ce ar urma să se întâmple. „Protejăm și familia”... Ludovic Orban a fost huiduit în timpul unei conferințe de presă. Se cere demisia premierului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x