Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Klaus Iohannis, prima reacție după ce moțiunea de cenzură a trecut: "Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Alegerile anticipate sunt soluția"

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după ce moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi "pentru". Iohannis a declarat că susține alegerile anticipate și crede că sunt cea mai bună soluție pentru România, în acest moment.

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după ce moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi "pentru". Iohannis a declarat că susține alegerile anticipate și crede că sunt cea mai bună soluție pentru România, în acest moment.

Citește și: Viorica Dăncilă, primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut: ”Nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită!”

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, după anunțarea rezultatului votului moțiunii de cenzură:

"Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Azi, votul românilor dat pe 26 mai a fost respectat. Căderea PSD e rezultatul firesc. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă. Odată cu votul din 26 mai de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.

Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură și pentru efortul de a găsi sprijin pentru reușita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern eșuat și derutat.

Românii au cerut căderea guvernului PSD. Românii au cerut prin vot să nu se producă îndepărtarea țării nostre de UE. Bilanțul de azi vorbește de la sine. Am reușit să îndeplinim toate aceste solicitări legitime. Mă bucur că rațiunea a prevalat și la nivelul Parlamentului s-a conturat o opoziție care, în pofida viziunii și orientării politice diferite s-a implicat și a arătat că poate lucra impreună pentru a da jos acest guvern dezastruos.

Orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însenat pentru România o zi pierdută.

Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11, pentru că avem nevoie urgentă de un nou guvern. Voi asculta optiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar. Care să asigure o guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăura acestea.

Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului este, evident, intoarcerea cât mai rapidă la alegători. Adică alegeri anticipate. Acestea nu se pot face decât dacă există consens al formațiunilor parlamentare actuale. În cadrul consultărilor voi constata în ce măsură există acest consens", a declarat Klaus Iohannis, la scurt timp după rezultatul votului moțiunii de cenzură.

Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis

Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis. Reacția lui Ludovic Orban: ”Se incheie o perioada de distrugere”.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro