Antena Căutare

Legea educatiei, mestecata cu greu de pedelisti

PDL s-a confruntat cu disidente din partea propriilor parlamentari la dezbaterea din Camera Deputatilor a Legii invatamantului, lege adoptata pe 19 mai anul acesta. Articolul privind predarea Istoriei si a Geografiei in limba materna a minoritatilor, cu singura obligatie ca numele personajelor istorice si toponimiile sa fie traduse "si in limba romana", a starnit nemultumiri printre democrat-liberali.





Pentru ca amendamentul de eliminare a fost respins, la votul asupra articolului in sine, articol ce prevede predarea celor doua discipline in limbile minoritatilor, cinci deputati PDL au votat impotriva: Nicolae Bud, Catalin Croitoru, Iosif Dragulescu, Adrian Popescu si Nicolae Stan. Alti noua s-au abtinut.

Unul dintre cei care au votat atunci impotriva, Adrian Popescu, spune ca este nemultumit in continuare de articolul care se regaseste iar in legea pe care Guvernul isi asuma raspunderea. "Nu accept nici acum acest articol. Nu e bun, dar trebuie sa votez legea in ansamblu", a declarat Popescu.

Intrebat daca va protesta fata de acest articol votand o eventuala motiune de cenzura, Popescu a declarat pentru Jurnalul National ca nu a luat inca o decizie. "Pentru un articol, nu pot sa votez impotriva legii in ansamblu", a declarat el.

Un alt deputat care s-a abtinut la vot, Clement Negrut, a declarat pentru Jurnalul National ca nu crede ca e normal ca Istoria si Geografia Romaniei sa se predea in alta limba decat cea nationala. "Nu m-am gandit insa sa votez motiunea din acest motiv, dar nu voi mai fi de acord ca, in cazul motiunii, sa nu ne putem exprima votul, oricare ar fi el", a declarat Negrut.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Judecatorii CCR: Asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, neconstitutionala... Traian Basescu: "Nu am ce negocia cu cei care vad tara ca pe o mosie a lor. PSD ramane loial politicii de a crea de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x