Antena Căutare

Judecatorii CCR: Asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, neconstitutionala

Curtea Constitutionala s-a pronuntat, miercuri, asupra conflictului dintre Parlament si Guvern referitor la Legea Educatiei. Potrivit judecatorilor, decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe aceasta lege este neconstitutionala. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost cel care a sesizat Curtea in acest sens.



Potrivit premierului Emil Boc, decizia de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei a fost luata din doua motive. Primul il reprezinta faptul ca Legea este blocata in Senat inca din luna mai. Cel de-al doilea motiv, sustine premierul, consta in necesitatea modernizarii statului roman.

Printre noutatile prevazute in noua Lege a Educatiei se numara reducerea numarului de ore si conceperea unei programe care sa acopere doar 75% din timpul necesar invatarii. Orele ar urma sa scada de la o medie de 25, in cazul invatamantului primar, la o medie de 20 si de la 30, in cazul celui universitar, la 25.

O alta noutate consta in faptul ca universitatile vor primi calificative, in functie de performante.

Saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a amanat decizia privind asumarea raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei.

CITESTE si...

Victor Ponta: Salut faptul ca la CCR nu executa toate deciziile politice

Foto: Intactimages

Victor Ponta: Salut faptul ca la CCR nu executa toate deciziile politice... Legea educatiei, mestecata cu greu de pedelisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x